Crveni krst Crne Gore: Skoro 40 hiljada eura za pomoć stanovnicima Hrvatske nakon zemljotresa

0

Crveni krst Crne Gore je povodom zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku aktivirao žiro račun na koji je do danas uplaćeno 39.328,83 eura od građana, ali i privrednih i drugih subjekata, saopšteno je iz te organizacije.

“Veoma smo zadovoljni kako se odvija prikupljanje pomoći za stanovnike Hrvatske i ovim putem zahvaljujemo svima koji su do sada dali svoj doprinos. Ostale pozivamo da isto učine i podsjećamo da je broj žiro računa 520-5188-31, kod Hipotekarne banke. Pored uplate na žiro račun, donacije se mogu ostvariti i slanjem SMS-a na broj 15888 (cijena poruke je 1 euro).

Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Hrvatskom Crvenom križu, koji je od početka aktivan u pružanju prve pomoći, psiho-socijalne podrške i distribuciji interventne pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu”, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Crveni krst Crne Gore je u stalnom kontaktu sa Hrvatskim Crvenim križom, a prati i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći.

“Naša organizacija je iz sopstvenih sredstava za pomoć stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom opredijelila 3000 eura. Uplata na žiro račun ili slanje SMS-a su najbolji načini da pomognemo u datoj situaciji, jer će finansijska sredstva biti najpotrebnija za dugoročno saniranje posljedica zemljotresa. Ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima. Svakako ćemo javnost redovno informisati o načinima našeg pružanja podrške i mogućnostima za njihovo uključivanje”, pojašnjeno je u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]