Crveni krst Crne Gore uputio pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene zemljotresom

0

Crveni krst Crne Gore danas je uputio pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene nedavnim zemljotresom.

Ona se sastoji od grijalica, kompleta posteljine, dušeka i jakni, ukupne vrijednosti od preko 30.000 eura i biće dopremljena u Petrinju, u prihvatni centar Hrvatskog Crvenog križa, saopšteno je iz ove ustanove.

“Navedenu donaciju smo realizovali u saradnji i komunikaciji sa kolegama iz hrvatskog Crvenog križa koji su nam sugerisali koja im je vrsta pomoći potrebna, s obzirom na trenutnu situaciju. Pomoć smo opredijelili iz sopstvenih resursa. Zajedno sa donacijom koju je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, u Hrvatsku je upućena i pomoć Direktorata za vanredne situacije, ministarstva unutrašnjih poslova, u vidu posteljine, vreća za spavanje, ćebadi i podmetača, a koja će biti uručena Civilnoj zaštiti Hrvatske. Svakako ćemo i dalje pratiti razvoj sitaucije, biti u kontaktu sa kolegama iz Hrvatske i reagovati u skladu sa njihovim potrebama”, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

 

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je objavila apel za pružanje podrške Hrvatskom Crvenom križu, u iznosu od 6,2 miliona švajcarskih franaka. To je procjena sredstava potrebnih Hrvatskom Crvenom križu da pruži podršku za oko 80.000 osoba za period od godinu dana. Djelovanje će prvenstveno biti usmjereno na podršku smještaju, humanitarnu asistenciju, odgovor na osnovne potrebe.

“Podsjećamo da je najpotrebnije i najefikasnije podršku pružiti putem finansijskih donacija i mi za sada ne organizujemo prikupljanje drugih vidova pomoći. Do sada je na račun Crvenog krsta Crne Gore uplaćeno 51.382.68 eura od strane građana, ali i privrednih i drugih subjekata i mi im se na tome zahvaljujemo. Akcija i dalje traje i pozivamo sve koji su u mogućnosti da daju svoj doprinos, a to do sada nisu učinili, da se uključe. Broj žiro računa na koji se može izvršiti uplata je 520-5188-31, kod Hipotekarne banke. Pored uplate na žiro račun, donacije se mogu ostvariti i slanjem SMS-a na broj 15888 (cijena poruke je 1 euro). Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Hrvatskom Crvenom križu, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu”, zaključuju iz Crvenog krsta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]