Crveni krst podijelio oko 11.500 humanitarnih paketa

0

 

Crveni krst Crne Gore i ovih dana intenzivno dijeli pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima širom Crne Gore i do sada je podijeljeno oko 11.500 humanitarnih paketa ranjivim kategorijama stanovništva, saopšteno je danas iz te organizacije.

“Bez donacija bi bilo teško dati odgovor na brojne humanitarne zahtjeve, pa se zahvaljujemo svim građanima, preduzećima, organizacijama i ostalim subjektima koji su nam na različite načini pružili podršku. U ovakvim situacijama najbolje dolazi do izražaja humanost i solidarnost koju kao društvo posjedujemo”, naveli su iz Crvenog krsta.

Ističu da su i tokom prošle nedjelje dobili više donacija.

“Zaposleni kompanija Genex i Bemax su donirali preko 2.000 paketa sa prehrambenim proizvodima, dok je “Popović” donirao 25 tona pomoći za socijalno ugrožene stanovnike u pet crnogorskih opština. Značajan doprinos je dala i humanitarna organizacija ADRA, koja je donirala 550 paketa pomoći, sa prehrambenim i higijenskim artiklima i 540 pakovanja pelena za odrasle”, naglasili su.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori je donirala hranu i higijenske artikle za bebe vrijedne 3.000 eura.

“Pomoć za bebe je opredijelila i Zajednica jevanđelja Isusa Hrista nabavkom mlijeka i pelena, u vrijednosti od preko 2.000 eura. Mljekara Srna je donirala dodatnih šest tona jogurta, a Knjaz Miloš vodu i sokove. Lijepi primjer humanosti su dali i zaposleni i menadžment Addiko banke koji su prikupili sredstva za 100 humanitarnih paketa za socijalno najugroženije porodice, kao i zaposleni kompanije Ina donacijom 20 paketa”, dodaju u CKCG.

Iz te organizacije zahvalili su i svim pojedincima i privrednim subjektima koji su dali doprinos uplatom novčanih sredstava na žiro račun organizacija.

“Do sada je na ovaj način prikupljeno 14.240 eura. Građani daju svoj doprinos i slanjem SMS-a na humanitarni broj 15888. Sva sredstva koja su tako prikupljena će biti upotrijebljena za pružanje podrške građanima koji trpe humanitarne posljedice situacije sa korona virusom”, kažu u Crvenom krstu.

Nastavljena je podrška i pripadnicima romske populacije širom Crne Gore.

“Posebna se briga vodi o porodicama koje su izolovane u stambenim zgradama na Vrelim Ribničkim. Kako im je produžena izolacija, Crveni krst Crne Gore je podijelio novu količinu pomoći, koju je obezbijedilo Nacionalno koordinaciono tijelo. Tako su 243 porodice dobile 371 humanitarni paket, kao i 118 paketa za bebe. Ovim licima se svakodnevno distribuira neki vid pomoći, kako bi im bilo olakšano funkcionisanje u izolaciji”, poručuju iz Crvenog krsta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]