CTU traži smanjenje cijena za zakupce plaža u narednoj godini

1
zakupci traže pomoć zbog lošeg vremena

Zakupci plaža, okupljeni u CTU, održali su sastanak koji se, u najvećoj mjeri, odnosio na analizu ovogodišnje sezone.

Saglasni su u ocjeni da su pored brojnih problema, ove godine bili suočeni i sa kišnim vremenom koje je učinilo da su sa svakim takvim danom bilježili sve veće minuse u poslovanju, te da je zbog toga neophodna reakcija države i pomoć kojom bi se ublažili negativni efekti.

Prema zvaničnim podacima u primorskim opštinama je samo u periodu april –avgust bilo preko 60 kišnih dana.

Ono što je pogodilo turističke radnike na sjeveru u sezoni 2013/2014. kada su zbog nedostatka snijega bilježili značajne gubitke, desilo se ove godine zakupcima plaža čiji poslovni uspjeh u najvećoj mjeri zavisio od sunčanih dana.

Nažalost, takve vremenske prilike prouzrokovale su gubitke u poslovanju koji se kreću u rasponu  od 40-50%.

Upravo zbog toga, zakupci plaža očekuju od nadležnih organa da će, uz uvažavanje ove činjenice, koja za njihov posao ima snagu elementarne nepogode, za narednu godinu smanjiti cijene zakupnina kupališta za 50% ili da će savjesnim zakupcima koji u dužem vremenskom periodu upravljaju kupalištima po automatizmu produžiti ugovore o zakupu, bez raspisivanja tendera.

Smatramo da su ovakve mjere neophodne, posebno ako se ima u vidu da su zakupci kupališta uložili velika sredstva kako bi poboljšali kvalitet kupališta i stvorili maksimalne uslove za odmor gostiju i da je većina  zarad tog cilja, kreditno zadužena.

Investicije će se nastaviti i u narednom periodu, jer plaže i u ekološlom i u promotivnom smislu, zahtijevaju stalna ulaganja, ali nam je u ovim vanrednim okolnostima potrebna pomoć države kako bismo uspješno mogli da se pripremimo za sledeću godinu, kaže se u saopštenju Crnogorskog turističkog udruženja.

1 KOMENTAR

  1. Bolje bi im bilo da sporke plaze ciste i odrzavaju kako valja a ne da samo postavljaju krevete i zastore kao u seriju Sulejman velicanstveni da se izlezavaju furesti

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]