Čuh đe gore među sobom vode razgovore

6

Budi se istok i zapad, budi se sjever i jug proljećnom svilom i istom onom tužnom tišinom mora i gora, gradova i sela kao i prošle gidine u ovo doba.

Korona sa svojim strašnim zubima ujeda i dalje. Mnoge za srce. One koji ostadoše bez svojih najdražih. Druge u strepnji i upitanosti oće li ipak preteći, a treće koji su na čekanju vakcina i redu da ih prime.

I bočice tako dugo čekane, su podijeljene baš kao što je sve u mojoj državi. Na kineske, ruske-Sputnjikove, Fajzerove, beogradske ispod čekića iz njihove buduće proizvodnje, i one Astra Zenekine o kojima se digla prašina da su najgore.

Njih je, istina uz veliku pompu nakon posjete Beogradu, gospođa ministarka nabavila u najvećem broju. Arivale su avionom na podgoirički aerodrom, avionom ne znam više koje kompanije, nove svakako ne još.

Važno je da su preko gora i za sad još uvijek Jadranskog mora i crnogorskog primorja slećele. Dakle, proljeće i vakcine na naše rame slijeću. Đurđev dan zeleni, a do tada i gora će zazelenit sva.

Subote su u crvenom.

Mladost i njihova energija je nezaustavljiva. Kolone automobila i bandijere rose, a ovog proljeća i  hit Crna Gora je moj dom. Podigla je Jadranka muzički barjak u svojoj zemlji, pa mi gore vele:

Što se ono tamo čuje?
Što to jako odjekuje?
Neka živi zemlja moja
Da je vječna Crna Gora!

Baklje iz srca momaka i đevojaka suotom od gora do mora crnogorskog. Po pravilu evo već drugi đir subotnji prvo na sada režimskim medijima, pa onda i pro crnogorskim, udarne  vijesti o napadu na novinare. E pasa li đir odma vijest o škopacunu koji je zaradio,  ko će do novinari. I to novinare kojima nema premca.

Najbolje, najhrabrije, najpoštenije, najdemokratskije, najpatriotskije, najnezavisnije, u svemu naj naj.

Napad na novinare naj Vijesti. Pa još jedan “krug oko ponoći “,  onda na  novinara Monitora.Ko je sljedeći ?pitam se sa strahom, da ne čuje zlo.

Naravno od naj novinara na koje iz čista mira mučki i podgrijani nacional komitizmom nasrću. I opet po reguli u naj IN4S naj komentari trubača zajapurenih od danonoćnog ožvalavljenog  puvanja u prozukle trube.

U još jednom proljeću tužnog mira  izokrenutog života, čuh đe gore među sobom vode razgovore.

Jedna veli, na jad sam ti jade….

Druga se pita otkud ovoliko progona, nasrtaja, uvreda, kleveta, novinara kad na vlast nije više DPS, niti suverenisti omraženi.

Gorom našom odjekuje Leposavićeva, za kojeg nema dovoljno dokaza o genocidu u Srebrenici, premijera Podoljuba da više neće kroz komin da bude crni odžačar da sam sebe ne može prepoznati, a vodi najkompetentniju vladu u istoriji  Crne Gore, kako nam je onomad poručio.

Gospodine Krivokapiću, u mom kraju je špacakomin (odžačar) simbol sreće. I voda mu lako i brzo opere šporkecu.

Lovćenske zore i gore iznad Cetinja vode razgovore o ograđenom narodu posred svoga slobodarskog  grada i njihovim fišćotima.

Jedna veli: što je ovo jade mojim ladom već odavno niko se ne krade. Niđe ljubavi.
Počelo je ljetnje računanje vremena. Nadam se da je vrijeme da sunce kaže koliko je sati.
Koja je Ura, na žalost znam.

Dubravka Jovanović

6 KOMENTARI

  1. “DA JE VJEČNA CRNA GORA -NA KONAVLE I DUBROVNIK OBNOVLJENA…? UZ MOJE PRIMJEDBE-A KAD ĆE SE U CRNOJ GORI RODITI NAM SE PREŠEDNIK DRŽAVE-DA POĐE DO STRADUNA(evo pune 3O godina niko od zvaničnika nije pasao Debeli brijeg-niti mu bastalo?) I KLEKNE ISPED SVETOGA VLAHA.ĐE SU TADA-SER BI DANAS CRNOGRI..CI SA BOSNAKE I SRĐA I RAKETNIH ČAMACA ADMIRALA KRSTA ĐUROVIĆA(UBII GA “greškom-NAŠI.”..?)-UBILI NA SVETOGA NIKOLU-1991 godine VIŠE OD 120 NEVIH DUBROVČANA.KOJI SU ŠETALI STADUNOM?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]