Cvjetnica – počinje Velika ili Sveta sedmica

0
Cvjetnica

Blagoslovom palminih i maslinovih grana u dvorištu kotorske Biskupije, te procesijom trgom brojnih ministranata i vjeroučenika, započelo je euharistijsko slavlje blagdana Cvjetnice u katedrali sv. Tripuna.

Hrišćani se u procesiji sa blagoslovljenim maslinovim i palminim grančicama prisjećaju ulaska Isusa Hrista u Jeruzalem.

Svečanu svetu Misu predvodio je kotorski biskup, monsinjor Ilija Janjić, a ministranti su kazivali Hristovu muku.

“Bog je ušao u ljudsku povijest, i uzeo na sebe svu ljudsku patnju, tako što je sam podnio patnju. I time nam pokazao primjer da i mi možemo postati Božji na taj način što imamo snage da se suočimo sa vlastitim patnjama, ne da bismo u patnji uživali, nego da nas ona pročisti i da nas dovede do većega i uzvišenijega smisla postojanja, a to je radost mira i zajedništva s Bogom. Potrebno nam je da sve svoje patnje i svoje križeve nosimo s Kristom, da za njim idemo i onda ćemo s njime zajedno doživjeti radost uskrsnuća. Zato je kršćanstvo vjera radosti, zato danas kličemo poput naroda u Jeruzalemu – Hosana Davidovu sinu”, u svojoj propovjedi naglasio je fra Filip Karadža.

Cvjetnicom počinje Velika ili Sveta sedmica.

detaljna foto galerija na našoj facebook stranici

autori: Skala radio i Radio Dux

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]