Da li ce SDT reagovati na govor mržnje predstavnice visokoškolske institucije?!

3
Ivana Đukić

Ne znam, čisto me ovako intrigira, da li se sa terena filologije prebaci tek-tako loptica na teren parapsihologije, kad nemaš naučnih argumenata – kojima bi obrazložio svoj stav?!.

Na osnovu čega gospođa – predstavnica visokoškolske institucije  Univerziteta Crne Gore, izražava uvredama kada su u pitanju studenti Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, među kojima spadam i ja, i ne dozvoljavam da se o meni tako priča. Pritom, jedino što tu jeste za teren parapsihologije je mržnja prema ljudima, u čijoj zemji pomenuta gospođa živi. Možda mi nemamo dovoljno razvijeni kadar u našoj zemlji za tretiranje ovakve jedne pojave, u biti naučnim krugovima i nepoznate, možda je u pitanju neka izvanredno posebna duševna kategorija, kojoj bi duža analiza bila prijeko potrebna. Savršeno me ne zanima kojih je kvalifikacija gospođa koja se tako izražava, i savršeno me ne zanima da li je za tu pojavu motiv novac ili pseudo-etnička ideologija, koliko me interesuje, kako je moguće da se za ovakvu pojavu – donošenja ovakvih izjava, pravno-krivično ne goni i momentalno ne procesuira ovakva individua?! Ko to može, u kakvoj moći biti, da dozvoli sebi luksuz da kategoriše 6 generacija izašlih sa ove dalekovide institucije, priznate od strane najvećih lingvističkih autoriteta?! Na ovom mjestu bih upotrijebila “Sram Vas bilo, gospođo!” – ali se bojim da Vi tu kategoriju Srama, ne razumijete i ne doživljavate bog-zna-kakvim intezitetom, da biste shvatili njegov smisao. Ne ulazim u vaša postepeno-mjestimično povremena primjenljivanja različitih stavova u vezi ove – itekako od mjerodavnih autoriteta cijenjene institucije – niti me interesuje koji su razlozo vašeg ponekad afirmativnog, po potrebi, a ponekad neobjašnjivo kritičkog stava, prema istoj. Interesuje me –  s kojim pravom ste donijeli iznijeli u javnost zaključak, za koji bi neminovno u svakoj pravnoj državi, nekoruptivnoj, i efikasnoj, momentalno bili sprovedeni!?

Piše: Ivana Đukić

3 KOMENTARI

 1. Znači na djelu je velikosrpska lingvistička hegemonija!
  Pa Crnogorski jezik i običaje je plagirao Vuk,
  ali u Srbiji imaju problem sa pdežima, i litijaši se sa njima gađaju, lingvistički ih je lako razobličiti !

 2. 2 citata:
  “Na osnovu čega gospođa – predstavnica visokoškolske institucije Univerziteta Crne Gore, izražava uvredama kada su u pitanju studenti Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, među kojima spadam i ja, (IVANA DJUKIC)”
  “Ko to može, u kakvoj moći biti, da dozvoli sebi luksuz da kategoriše 6 generacija izašlih sa ove dalekovide institucije, priznate od strane najvećih lingvističkih autoriteta?!”

  Komentar:

  Ja govorim SRPSKI JEZIK.
  Razumeo sam ovu zenu “jezicarku” bez prevodioca, svaku rec!?
  O cemu ona prica? I na kom jeziku?
  Ko su ti takozvani lingvisticki strucnjaci?
  Da li se radi samo o IMENU JEZIKA ili se radi o nekoj lingvinistickoj nevidljivoj i nepostojecoj RAZLICI?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].