Da li je cilj vlasti da se više ne vijori crnogorska zastava na međunarodnim sportskim takmičenjima?

3

Ništa nije slučajno, pa ni mogućnost da Svjetska antidoping agencija (WADA) isključi crnogorske sportiste iz svih takmičenje. Razlog je što Ministarstvo na čijem je čelu Vesna Bratić nije poštovalo pravila ove agencije koja važe za sve sportiste svijeta, tačnije, zbog činjenice da je Uprava za sport, namjerno ili slučajno, nemarom ili marom, svjesno ili nesvjesno sportiste naše države dovela do ruba ponora. Umjesto da ih podstiče, da vodi o njima brigu, resorno ministarstvo im je zabilo nož u leđa, a preko njih i državi za koju vjerna svetosavska četvoromandatna realizatorka crkvenih ideja i programa, ne mari mnogo. Kada se bruka otkrila pod hitno je smijenila vd šefa Uprave Vasilija Laloševića, visokog funkcionera SNP-a, bez čije podrške ova vlast ne bi imala većinu. Da li je to Bratić uradila da pokrije sebe i optuži pod hitno drugoga za propuste, ostaje da se vidi. Ona o sportu zna taman koliko i o drugim resorima kojima „suvereno“ rukovodi. A  i da je Ajnštajn ne bi mogla jer, osim djelimično svetosavlja, ova je žena jedino uspješan četnik (po sostvenom kazivanju) i ništa više od toga.

Znimljivo je da je ekspresna smjena Laloševića uzbudila do te mjere lidera SNP-a Vladimira Jokovića da je ozbiljno politički zaprijetio Bratićki. Prijetnja je, kako je sam kazao, trajala prilično kratko, tačnije sve dok toj partiji, opet po vlastitom kazivanju, mudri ljudi nijesu kazali da to ne bi bilo dobro rješenje. I tu se Joković zaustavio. Bolje kaplja vlasti, no ništa.
Ministarka je kazala da smjena Laloševića nije uperena protiv SNP-a. Poznato je da je sport pripao ovoj partiji prilikom uzajamnog čerupanja rukovodećih pozicija, ali je poznato i da SNP predstavlja malu partiju koja ima još manji uticaj i snagu. Zbog toga Bratić može da poruči Laloševićevom šefu da će im dati neko drugo mjesto. To bar nije problem, jer se sve što čine, dijele, kroje i prekrajaju, finansira iz džepa cijela naroda.

Lalošević je završio karijeru, vidjeće se u nastavku ove priče. Ali da li će otvoriti neku drugu, vezanu za trag višemilionske svote novca koju je dijelio, po zakonu ili mimo njega, pokazaće Specijalno državno tužilaštv (SDT) koje je formiralo predmet protiv njega.

Cilj da na sportskoj sceni nema crnogorske zastave?

A možda je u pitanju i nešto drugo? Mnogo važnije pojedinim strukturama vlasti, njenim mentorima i vlasnicima ideje srpskog sveta?  Možda Crnu Goru treba ostaviti da se takmiči bez zastave, što bi bio početak rastakanja države?

Sportistima bi bilo omogućeno da se takmiče, ali ne pod nacionalnom zastavom a u slučaju uspjeha naših takmičara, prilikom dodjela medalja, nagrada i priznanjane ne bi se svirala crnogorska himna.

Monstruozna zamisao, ali znajući namjere dobrog dijela vlasti, ona predstavlja logičan slijed agresije koju naša zemlja podnosi proteklu godinu.

Crnogorci u vlasti ćute

Kažu da ima Crnogoraca u vlasti i da oni ćute. Teško je vjerovati u tu pretpostavku. To nijesu Crnogorci, koliko se god izjašnjavali tako, jer ta grupacija ideoloških plaćenika to isključivo čini zbog zadovoljavanja sopstvenih interesa. Ako mogu dići ruku da se svojoj državi otme imovina i dodijeli se tuđinu, ako glasaju da se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvu uskrate sva prava koja joj pripadaju a duhovni hramovi, crkve i manastiri poklone tuđoj crkvi, onda to nijesu niti mogu biti Crnogorci.
Čelnici URE kažu da neće podržati rekonstrukciju Vlade, ali će o tome ipak odlučiti partija. Kao uoči sramotnog desanta na Cetinje, kad je odlučilo rukovodstvo i Optinski odbor ove partije na Cetinju. Oni na jednu a Dritan na drugu stranu tasa srama, pravde i istine. Prevagne ovaj drugi, dok ovi prvi ćute i pomire se sa vlastitom pozicije jadikovke, znajući valjda da ne predstavljaju ozbiljnu snagu koja se može bilo kome suprostaviti. Ta gluma blijeda i bijedna toleriše i trovanje sopstvenog naroda bojnim otrovima, ranjavanje gumenim mecima i šok bombama, da bi na tron Svetoga Petra Cetinjskog zasio nedostojni Mićović.
Sramota i stid neka je sve takve za navijek!

Slavko Mandić

 

 

3 KOMENTARI

  1. Govorili su nam kad smo bili mali i siromašni “Kupićemo ti šarenu lažu”,i mi bili zadovoljni. Mislili smo ko zna što je to. E sad dobro shvatamo , što smo dobili, a nadam se i oni koji su glasali ovu vladu.
    I mislili smo ova je vlada neznavena. Pa smo se i tu prevarili.
    Znaju oni dobro što čine . Na svaku ujdurmu su naredni . I sve članice ove šarene laže , mogu da bukaju koliko hoće , ali na kraju ućute. Vlast je vlast, pa makar i mali djelić, ili neki drugi šareniji za nas , a unosniji za njih.
    Što još treba da urade , jer i ovo je previše , da pukne tikva.
    Ili nas čeka još mnogo štošta , pošto smo mirni i ćutimo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.