Da li je Jokićeva oštra poruka ministrici Pribilović znak da nema ništa od nastavka XVI sjednice SO Kotor?

4
Da li će se sastajati?

Nastavak XVI sjednice kotorske SO zakazan je za petak, 28. 12. 2018. godine.

Posljednji radni dan u tekućoj godini ostavljen je za sva neriješena pitanja na koja vladajuća koalicija skoro godinu do sada nije imala odgovor. Da li će ga imati na isteku godine ili će petak biti dan koji će odrediti novu političku stvarnost u Kotoru, ostaje da se vidi.

Ono što se već sada zna je činjenica da odbornici SDP-a neće podržati odluke koje je u njihovo ime donosio predsjednik opštine Vladimir Jokić. Protiv će biti i kotorska opozicija predvođena DPS-om. To bi u isto vrijeme bio jasan signal da kotorski predsjednik više nema većinu. U tom slučaju DPS će, kako je nedavno Skala radiju izjavio njen predsjednik Željko Aprcović, tražiti njegovo razrješenje. A to je onda, po mnogima, početak kraja vladajuće koalicije u Kotoru.

Mogućnost je i da se sjednica ne održi, što bi značilo da će Vlada uvesti prinudnu upravu. A možda će odbornici sami sebi skratiti mandat, kako bi Jokićeva vlast bila izvjesna sve do izbora. U predizbornu trku kotorski gradonačelnik bi ušao sa čelne pozicije i mogućnošću da raspolaže sa novcem iz budžeta.

Ostaje još jedna varijanta koja se stidno pominje. A ona je prekomponovanje koalicionih partnera i stvaranje neke nove većine. Koje, znaće se uskoro.

U međuvremenu se oglasio predsjednik opštine Vladimir Jokić koji je uputio dopis ministarki javne uprave Suzani Pribilović u kome između ostalog tvrdi da je ona prekršila više zakona. Jokić je poručio Pribilovićevoj da ministar ne smije biti službenik partije, nego državni službenik. Zanimljivo je da je Jokić svjestan činjenice da ministar ne smije biti službenik partije, ali nije da ni predsjednik opštine ne može da krši zakone i služi svojoj partiji. Jokić je poručio Pribilovićevoj: „Sve do Vašeg ministarstva i Vas kao ministarke, DPS je koristio svoje pozicije kako bi obezbjeđivao privilegije i povlastice svom rukovodstvu i onima oko njih. Nikada do sada niko nije išao dotle da radi u korist i po direktivi jednog odborničkog kluba. Kako sam se do prošlog petka bavio njihovim nezakonitim i neustavnim odlukama, čije je suspendovanje od najvećeg državnog interesa Crne Gore, nisam imao vremena da se pozabavim Vašim radom u vezi Kotora. Od sada ćete imati moju punu pažnju, pa ćemo zajedno učiti Ustav i Zakone ove države, poručio je kotorski predsjednik Suzani Pribilović“.

Jokić je zaboravio da je nezakonito zaposlio veliki broj partijskih sljedbenika, prijatelja i kumova. Dovedeni su sa strane mnogi, a Kotorani posmatraju prilično rezignirano što im čine oni koje su doveli na vlast.

4 KOMENTARI

  1. …PUSTIH SNOVA..BABAMA se snijeva što im g.ica ište-ka da im je malo bilo šklapanja u pasane tri decenije..ne zabiježene u VLADAVINI partija-u Demokrackoj Jevropi…poput “DrPiSveto evo traje ni da su đeca Demokršćana(CDU) tete Anđe iz Berlina..?!!!
    Adiote-ne ponovili se ni u arheologiji…a življeli stotinu godina…!!!

  2. Pakujte kufere i s kumama,svastikama, tetkama, braćom, prijateljima i rođacima napustite mjesta kojima ničim nijste dorasli.
    Zaposlite se na Fejsbuk tu vam je mjesto za brljanje bez pokrića.

    • …bolje bi mu priličilo Ke…li ke…o trošku naroda-evo sumalo trideset ljeta i januara…Fejzbruke vaše dovijeka…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]