Da li se neko iz kotorske vlasti sjeća ko je ovo pisao?

8
Crkva Sv Mateja u Dobroti

Na insistiranje slušalaca Skala radija ponavljam pitanje: Da li se neko iz kotorske vlasti sjeća ko je ovo pisao?

Poruke mržnje na Crkvi Svetog Mateja

IZVOR: SRNA UTORAK, 27.04.2004. | 15:47

Na bedemu ispred katoličke crkve Svetog Mateja u kotorskom naselju Dobrota u utorak ujutru osvanuo je grafit sa porukom da taj kulturno-istorijski objekat “treba zapaliti”, prenose crnogorski elektronski mediji.

Župnik crkve Svetog Mateja u Dobroti don Ante Dragobratović rekao je da je na crkvenom tambruju neko ćirilicom ispisao “Srbija”, četiri slova S i nacrtanao tri uzdignuta prsta, uz natpis “Ovu crkvu treba zapaliti”.

On je naveo da je ispisana i “jedna smiješna rečenica sa nekim sigurno daleko težim namjerama”, o čemu nije želeo da govori.

Dragobratović je rekao da je o ispisanim porukama obavestio biskupa kotorskog monsinjora Iliju Janjića, policiju i dnevnu štampu u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Prema rečima načelnika Odeljenja bezbednosti u Kotoru Ivana Mašunovića, policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku.

Hrvatskocrnogorski međudržavni savjet reagirao je danas na barbarski i provokativni ispad u kojem je, prije nekoliko dana na crkvi Svetog Mateja u Kotoru, u Crnoj Gori, ispisan grafit latinicom “Ovu crkvu treba zapaliti” te natpis ćiriličnim pismom “Ovo je Srbija”.

U priopćenju, kojeg je potpisao predsjednik Hrvatsko-crnogorskog međudržavnog savjeta, redatelj Veljko Bulajić, osuđuje se takav “govor mržnje šovinističkih snaga koje su inaugurirane u proteklom desetljeću”.

Također se ističe da je – kao odgovor “provokatorima” i “bivšim psima rata” te “pljačkašima i palikućama Konavala i Župe” – u Savjet stiglo 40-tak pisama, brzojava i poruka koje su poslali građani Tivta, Kotora, Dubrovnika, Risana, Cetinja, Konavala i Herceg-Novog, u kojima se izražava potpora (Hrvatsko-crnogorskom međudržavnom savjetu) i želja da se nastave dijalog i suradnja, na lokalnoj i na državnoj razini, između Republika Crne Gore i Hrvatske kao dviju prijateljskih sredozemnih zemalja.

“Hrvatska i Crna Gora primjer su dviju država koje u dobrim susjedsko-partnerskim odnosima nastoje rješavati svoje probleme današnjice. Obje države ulažu velike napore u gradnji pozicija na europskoj pozornici. U međusobnom podupiranju i ostvarenju tog cilja primjer su dobrih odnosa svim državama u regiji”, navodi se u priopćenju Hrvatsko-crnogorskog međudržavnog savjeta.

8 KOMENTARI

 1. MOLIM UREDNIKA SKALE, GOSPODINA MANDICA, DA JOS JACE I ZESCE, UDARA PO RUSITELJIMA SVEGA STO JE NASE. SADA SAM UBJEDJEN KO RADI I KAKO RADI PROTIV KOTORA, BOKE I NASE CRNE GORE. DOVOLJNO JE DA PROCITAM TEKST SINISE LUKOVICA, PA DA ZNAM O KAKVOJ SE LICNOSTI RADI.
  MOZDA ON ZNA KO JE OVO PISAO, JER JE BLIZAK TAKVIMA.
  Mandicu uvjek ces ti i Dubravka i cjela redakcija Skale, imati podrsku pravih kotorana.
  ISKRENI POZDRAV!

 2. Slazem se Bokelju sa tobom samo kad je jedna stvar u pitanju. PRAVI SRBIN CJENI I POSTUJE I SVOJE I TUDJE, Naspram tebe, i pipunovih sluga, koji mrze sve sto nije njihovo, a njihovo je nista, jer ni ti ni ovi tvoji, ne znate ni ko ste, ni sto ste.
  JADNA BI BILA BOKA, KAD BI TI BIO PRAVI BOKELJ. Srami se tvog komentara, jer se po istome da zakljuciti, na cijoj si srrani.
  I NA KRAJU AKO NISU TI TVOJI PISALI, RECI M….. KO JE.
  Tvoj komentar je opet nacionalisticki obojan, ali ovaj put ti ne moze pasati.

 3. Na crkvi sv.Matije je svojevremeno bilo napisano,pa brzo izbrisano-HITLER JE BIO BOLJI!…..ko je to napisao,pa brzo brisao?
  Inače,ovaj natpis oko kojega se Skala toliko “napreže i muči” mjesecima,godinama,su napisali oni kojima je to odgovaralo…..a to Srbi nisu!
  Skala je godinama na zadatku negiranja srpske tradicije Boke.
  Uzaludna vam je rabota i vama i kotorskim “alamakašima”.

 4. Zna se ko ga je i spasio.A on umjesto da šuti laje protiv njih koji su mu valjali. Tako rade “veliki ljudi”.

 5. Onaj koji je škrabao po parapetima u Dobroti ruske parole i simbole. Danas su mu puna šporka usta demokratije.
  Sve se zna, džabe se nada da je pasalo.

 6. Što misliš Nikoliću, ko je ovo pisao? Da nije tvoj komšija a što misliš. Ona crvena spodoba moj nikoliću kojoj pomaže budala zlobna luković što mu je sestra četnikulja a on ništavilo.

  • Ako bi se mi vracali unazad i gledali sad ko je sve i sto je ko cinio oko tamborja a i po cijelom Kotoru i Dobroti a dje bi nam kraj bio.
   A tacno je da su ipisivali parole, ali ne samo te koje se navode. Bilo je tu svega i svacega, a bogami je bilo i caura ispaljenih senlucenjem rezervista koji su tuda prolazili medju kojima je bila cijela eskadrila danasnjih lokal patriota i velikana DPSa a koje ste vi tada svi vi a i ja naravno zdusno podrzavali
   Ko je taj Lukovic ja zaista ne znam
   A ovoga drugog sto vam je trn u oku sto ne tuzite za mentalno i dusevno uznemiravanje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]