Da nam zaliv bude čist

1
da ne bude ovako

Ivan Krivokapić

Ivan Krivokapić

Članovi kluba sportskih ribolovaca “Zubatac” iz Kotora se ne šale i 1. aprila u neđelju organizuju akciju čišćenja kotorskog zaliva u saradnji sa američkom ambasadom i uz podršku Turističke organizacije, preduzeća “Morsko dobro”, kotorskog Komunalnog preduzeća, zatim NVO Planinarskog kluba “Vjeverica”, Eko centra “Delfin” i NVO “Beštije”.

Akcija se organizuje u aprilu, mjesecu planete zemlje i njome se želi skrenuti pažnja o negativnom uticaju građana i njihovom necivilizovanom ponašanju u odnosu na životnu sredinu, pretvarajući zaliv u kontejner u koji se baca sve i svašta.

Okupljanje učesnika akcije planirano je u 9 sati kod Lučke kapetanije, odakle će se krenuti u čišćenje najkritičnijih lokacija, prije svega dijela od  hotela “Fjord2 do Peluzice, zatim kod bivše vojske na Mulu i potez od Orahovca do Perasta.

U zavisnosti od odziva ovoj akciji, Krivokapić najavljuje i čišćenje obale u Dobroti i na Prčanju.

On posebno insistira da volonteri dođu barkama, kako bi se prikupljeni otpad donio na Lužu, odakle bi pošla medijska slika stanja životne sredine i uticaja na nju.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].