”DA SE NE LJUBIMO” Front u opoziciji i više ne žele pregovore, pripremaju ”Srpsku jesen” za Krivokapića i koalicione partnere!

1

Najviši predstavnici stranaka koje čine parlamentarnu većinu u Crnoj Gori u ponedjeljak su održali mučnu, usiljenu turu razgovora koji se svodio na presipanje iz šupljeg u prazno. Ali da sve ne ostane na pukoj dosadi pobrinuo se predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević koji je svojim partnerima poslao poruku koja je zatresla dubine njihovog političkog bića!

Demokratski front se više ne šali – presavili su tabak, kazali su polu-istorijsko NE daljim pregovorima sa ostalim konstituentima svetosavsko-izdajničke vlasti i čvrsto odlučili da se vrate u opoziciju.

Ogorčeni su na vladu Zdravka Krivokapića od koje su mnogo očekivali, a uspjeli su da se ”očešu” za samo izvjestan broj mjesta po dubini, što je za ovaj velikosrpsko-ruski politički provizorijum i njihove nalogodavce ispod svakog očekivanja.

S obzirom da su očekivali da Zdravinjo i ekipa  priučenih diletanta-izdajnika u vladi serviraju Crnu Goru na tanjir ”srpskog sveta”, jasno je da je trenutno stanje za DF neprihvatljivo i da je samo pitanje vremena kada će ogorčenost u ovom političkom savezu eksplodirati.

Kako je portal Aktuelno uporno najavljivao u seriji tekstova, glasači i članstvo ovog političkog saveza doživjeli su potpuno ogorčenje novom vlašću za koju smatraju da je ”antisrpska” i da je ”za Srbe gora čak i od vlasti DPS-a”.

”Da se ne ljubimo”

Posljednja runda pregovora stranaka konstituenata aktuelne vlasti bla je smijurija i teatar apsurda koji je bio održan čisto formalno da bi se ispoštovala ranije zakazana, za većinu učesnika, mučna obaveza.

Pregovori pukli

S obzirom na zapaljivu retoriku i međusobnu pljuvačinu na relaciji DF – Demokrate i DF – Krivokapić i njegova vlada, niko nije očekivao da će do sporazuma doći, a Front je najavio radiklizaciju borbe protiv vlade i čak priprijetio protestima.

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, jedan detalj obilježio je treći i posljednji sastanak  konstituenata nove vlasti i pokrenuo lavinu straha, nezadovoljstva i neizvjesnosti kako kod Krivokapića i njegove vlade, tako i kod ostalih stranaka vlasti.

Najviši predstavnici stranaka koje čine parlamentarnu većinu u Crnoj Gori u ponedjeljak su održali mučnu, usiljenu turu razgovora koji se svodio na presipanje iz šupljeg u prazno. Ali da sve ne ostane na pukoj dosadi pobrinuo se predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jdan od lidera DF-a Milan Knežević koji je svojim partnerima poslao poruku koja je zatresla dubine njihovog političkog bića!

Kako saznajemo, na kraju sastanka u ponedjeljak, potrošeni politički autsajder Goran Danilović pitao je ”ima li neko nešto da doda, a da smo propuštili da kažemo”, na što je Knežević uzeo riječ i kratko poručio:

”Da se ne ljubimo”.

Nakon toga lideri DF-a su napuštili sastanak.

Na Zdravinja političkim teretnjakom

Portal Aktuelno interesovao se što znači ova misteriozna poruka koju je Knežević trijumfalno, pomalo i prijeteći izrekao na kraju sastanaka u ponedjeljak.

Milan Knežević: Kad uđe u kamion ništa od vlade ostat’ neće!

”Knežević je mislio na čuvenu rečenicu iz filma ‘Lepa sela lepo gore’ koju izgovara Bata Živojinović kada ulazi u teretni kamion u namjeri da konačno izađe iz tunela u kojem je bila zarobljena grupa srpskih vojnika. S obzirom da Živojinović napušta tunel po svaku cijenu, ne obazirući se ni na rafale koji dolaze od neprijatelja, možete zamisliti kakvu je poruku Knežević uputio i koliko je bilo nelagode u ponedjeljak”, rekli su naši izvori iz vrha DF-a.

Kako nam je rečeno, Knežević je već odgledao scenu sa teretnjakom i Živojinovićem desetine puta, a on i lideri DF-a su spremni na žestok udar na Vladu, ali i sve koji je podržavaju.

”Ogorčeni smo, većina naših članova smatra da je DPS bio bolji prema Srbima nego vlada Krivokapića. Protesti su izvjesni, a to će biti prvi put da najveći konstituent vlasti protestuju protiv vlasti. Pomalo apsurno ali do toga nas je dovela izdajnička vlada Zdravka Krivokapića koja je ojadila Crnu Goru, a pogotovo srpski narod koji je u gorem položaju nego ikad”, rekli su naši izvori iz vrha DF-a.

Aktivisti DF-a idu opet na ulice

DF priprema ”Srpsko proljeće” za Zdravinja, Dritana i Ljalja

Kako su nam kazali iz vrha DF-a, ovaj politiki savez spreman je na ”nikad intenzivnije proteste” koji bi počeli krajem septembra. Među članstvom ovog saveza akcija koja se priprema već je dobila kodno ime ”Srpska jesen” jer protesti počinju krajem septembra.

”Pripremamo proteste i politički pritisak širokih razmjera za kraj septembra, koji će biti još intenzivniji nego oni koje smo sprovodili protiv DPS-a. Očekujemo da će Vlada kapitulirati brzo jer nema podršku ni 10 posto građana. Ako Vlada ne padne i ako naši zahtjevi ne budu zadovoljeni, idemo na izbore”, rekli su nam izvori iz DF-a.

Neće se smijati u septembru

Sa druge strane premijer Krivokapić, njegov potpredsjednik Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić  samo žele da zadrže funkcije jer im, kako nam je rečeno iz vrha vlasti, ”pozadine dobro pašu u kožne fotelje izvršne i zakonodavne vlasti”.

Ovom trilingu političkih prevaranata su rezultati rada Vlade u drugom ili trećem planu i jasno je da samo žele da zadrže svoje pozicije.

Knežević je na posljednjem sastanku kresnuo ključ teretnjaka, ušao je u ulogu Bate Živojinovića – očajnog ratnika izmrcvarenog dugotrajnom bitkom, i ne haje za kuršume političkih protivnika. A kolikog će efekta imati ”Srpska jesen” koju pripremaju Knežević i njegovi saborci, vidjećemo krajem septembra.

Balša Knežević

1 KOMENTAR

  1. …OD KAD JE PRASE REP ISKRIVILO-OD TADER JE BILO.. “PREO ZETE-MORAČE I TARE”-SVE JE RGUGOJAČE-U NAŠE SE PUŠKE NE UZDAJTE”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.