Da zamirišu pupoljci u muzičkoj bašti

0
Kotor

Marina Dulović

Marina Dulović

U cilju kvaliteta muzičkog obrazovanja i razvoja muzičke kulture u Kotoru, ŠOSMO “Vida Matjan” pokreće još jednu inicijativu koja je usmjerena najmlađima od tri do šest godina, pretškolskom uzrastu pod nazivom “Muzička bašta“.

Ova mala školica podrazumijeva edukaciju djece iz vrtića koji će se uz igru učiti pjevanju i slušanju muzike, kazala je za Skala radio Marina Dulović, direktorica Muzičke škole u Kotoru.

Za početak ove godine školica ne podrazumijeva sviranje nekog instrumenta, ali će svakako od najmlađih stvarati potencijalne učenike kotorske niže Muzičke škole.

“Zato smo i nazvali ovu školicu za najmlađe Muzička bašta koja će predstavljati rasadnik za buduće talente”, smatra Dulovićeva.

Nastava u Muzičkoj bašti biće organizovana dva puta sedmično, srijedom i petkom u 18 sati, a vodiće je mlada profesorica Muzičke škole Dušica Ćetković, koja se već istakla u radu sa najmlađima.

Njen hor je postigao veoma zapažene rezultate pored hora niže Muzičke škole pod dirigentskom palicom Laure Jovanović  koji se upravo vratio sa turneje iz Danske, podsjeća direktorica Dulović.

Najbolja potvrda rada  profesorice Ćetković je što djeca rado dolaze na mali horić iz kojeg u budućnosti može izrasti i jedan festival dječije pjesme koji Kotor uz podršku Muzičke škole i te kako zaslužuje.

Ovo je još jedan pokušaj u vaspitanju djece i omladine u duhu pravih tradicijskih vrijednosti ovoga kraja, zaključila je Dulovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].