Damjanović: Dalje ruke od Crne Gore i Nikšića

2

Crna Gora neće nikad biti projekat tri velike srpske države, poručio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović u video poruci iz Beograda.

“Došao sam da u ime svih građana Crne Gore, da onim političkim stukturama u Beogradu koji žele, od Crne Gore da naprave drugu Republiku Srpsku pošaljem poruku – dalje ruke od naše države. Dalje ruku od građanske Crne Gore. Imate vi dovoljno svojih problema da se bavite njima, imate svetinje na Kosovu koje treba da branite. Puštite nas da koračamo evropskim putem napretka i prosperiteta. Svi oni koji misle da će sa onim satelitima koji se nalaze u Crnoj Gori uspjeti da organizuju novu Podgoričku skupštinu i da pokore našu državu, u velikoj su zabludi”, naveo je Damjanović u video poruci koju je snimio u Beogradu ispred palate “Srbija”.

On ističe da ne može da razumije da se visoki državni funkcioneri Srbije miješaju u lokalne izbore u Nikšiću.

“Takođe šaljem vam poruku odavde dalje ruke od Nikšića, jer će u Nikšiću velikosrpski nacionalizam ubjedljivo izgubiti na predstojećim lokalnim izborima. Crna Gora je, kao što sam i rekao izlazila kao pobjednik iz mnogo jačih bitaka, izaće i iz ove. Crna Gora neće nikad biti projekat tri velike srpske države. Na kraju, želim da vam poručim da možemo da gradimo bratske i prijateljske odnose, ali prvenstveno poštujući jedni druge, nemiješajući se jedni drugima u unutrašnjost, jer mi moramo da uređujemo našu državnu kuću i moramo da koračamo onim putem kojim smo krenuli 2006. godine, jer i vi sami znate da je 21. maj kako nama u Crnoj Gori praznik, tako i vama u Srbiji”, poručuje Damjanović.

Siguran je da će se crnogorski orao slobodno vijoriti na Ist Riveru.

“Živjela Srbija i nek je vječna Crna Gora”, zaključio je Damjanović.

2 KOMENTARI

  1. Ova osoba koja sebe predstavlja kulturnim radnikom doživio je udes nekulture i naplaćuje promociju kiča i šunda. Vašar koji je napravio u Vrbas ( 2019) kod dijaspore solidno je naplatio. Usput je stigao da priprijeti i najvećim funkcionerima (ondasnjim) Crne Gore ako mu ko bilo stane na put za buduće projekte. Inace ima pozdrav od direktora RTCG. I nejasno kad se sve ovo zna, zasto stavljate ovoga klovna. Koga on zanima, potrcko iz Niksickih kafana.

  2. Zamisli koji kreten moras biti i poci u drugu drzavu da te smimi telefonom neko i kao dosao da ‘poruci’ kako i kome i na ovakav nacin niko ne zna, idi i žica i dalje pare za tvoje koncerte i manifestacije ima se kod nas ko baviti politikom

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].