Dan kada je Kotor dotakao političko dno

3

 

Danas je Kotor politički posrnuo. Predsjednici Skupštine i Opštine Dragica Perović i Vladimir Jokić pokazali su koliko sa pozicije vlasti, koju ne žele da ispuste ni po koju cijenu, mogu da naude gradu na čijem su čelu. Pečaćenjem ulaznih vrata, zamjenom brava, postavljanjem lanaca i katanaca kako odbornici ne bi mogli ući u njihov dom, Perovićeva i Jokić su dodatkli dno svake vrste.

U cik zore, ponešeni valjda scenama iz akcionih filmova, dvojac je, uz prisustvo dva svjedoka, zapečatio predstavnicima naroda, ali i sebi samima, ulaz u lokalni parlament.
Perovićeva se na viberu obratila grupi zaposlenih u Skupštini opštine Kotor obavještavajući ih da im je dala slobodan dan u cilju sprječavanja saučestvovanja stručne službe Skupštine u planiranim nezakonitostima, tj. u izvršenju krivičnog djela sa produženim djelovanjem od strane neovlašćenog lica Željka Avramovića, sa grupom odbornika, koji su nezakonito zakazali nastavak XIX sjednice SO.

A neovlašćeno lice je odbornik u SO koga je skupštinska većina (17 odbornika od 33) izabrala da predsjedava nastavkom XIX sjednice. Zato je on ovlašćen od većine, a većina je u svakog demokratiji, neprikosnovena. Osim u ovoj Dragice Perović i Vladimira Jokića, koji se služe svim i svačim, pa i etiketiranjem, uvredama i klevetama, kako bi ostali vlast i ubirali njene benefite.

Produžena glupost traje više od dvije godine. Ovim činom demonstacije  ostrašćenosti i sile čelnika kotorske lokalne uprave, građani su bili zaprepašteni. Da li je moguće da pravnici po struci, a Perovićeva i Jokić to jesu, nijesu znali da su danas napravili više krivičnih djela za koja, nadamo se, treba da odgovaraju.

Državni organi moraju da reaguju i da najkasnije sjutra odblokiraju ulaz u kotorsku SO. Neće valjda dozvoliti da grupica kotorskih fejsbuk političara i maškaranih karnevalista nasrću na pravni poredak države, predstavljajući svoju zabrinutost potrebnim činom blokiranja ulaza u SO skupštinskoj većini koja je izabrana voljom naroda, pa samim tim i legalna i legitima, kako Perovićeva voli da se poštapa kada se predstavlja kao neprikosnoveni čuvar zakona.

Moraju da reaguju i političke partije čijim je predstavnicima zabranjen ulaz u lokalni parlament, ali i zaposleni za koje još nije jasno kad će se vratiti na svoja radna mjesta. Perovićeva im je kazala da im daje slobodan dan. To je bilo danas, ali što će biti sjutra, niko ne zna. Jokić i Perovićeva su jasno kazali da će ovakvo stanje potrajati sve dok nadležni državni i pravosudni organi ne donesu konačnu odluku i ne odgovore njoj i njemu što su uradili po ovom pitanju. Pa ako država neće da odgovori, neće ni oni da otvore vrata Skupštine.

Nevjerovatno.

Da li je moguće da se ovo zaista dešava u 21. vijeku i da li će na ovakvo ponašanje političkog dvojca neko konačno staviti jemstveni konac koji povezuje vlast i njenu odgovornost za ono što čini.

Ko zna? Možda i hoće ranije nego što mislimo.

S.M.

3 KOMENTARI

 1. Analizom unutrašnjopolitičkih i međunarodnih odnosa krajem ljeta 1943., kao i izmjenjene vojne situacije na jugoslovenskom ratištu, na kome je NOVJ postala dominantna snaga, rukovodstvo narodnooslobodilačkog pokreta pripremalo je – od početka septembra 1943.- sazivanje AVNOJ-a na drugo zasjedanje. Josip Broz Tito je 2. oktobra 1943, uoči Moskovske konferencije ministara inostranih poslova velikih sila, upoznao Moskvu s voljom naroda i namjerama narodnooslobodilačkog pokreta.
  Opunomoćen od AVNOJ-a i antifašističkih vjeća Hrvatske i Slovenije (Osvobodilna fronta), kao i Vrhovnog štaba, Tito je tražio da se sovjetska vlada upozna s činjenicom da narodnooslobodilački pokret ne priznaje izbjegličku vladu i kralja zato što su podržavali i podržavaju Dražu Mihajlovića, da narodnooslobodilački pokret neće dozvoliti povratak kralju u zemlju i da narodnooslobodilački pokret predstavlja većinu naroda, koji želi “demokratsku republiku”, oslonjenu na narodnooslobodilačke odbore..
  Moskovska konferencija je definitivno odbacila platformu, na kojoj su ranije istrajavali Jugoslovenska vlada u
  izbjeglištvu i Britanci, o izmirenju
  narodnooslobodilačkog pokreta i četnika Mihajlovića.
  Odluke AVNOJ-a, usvojene na Drugom zasjedanju u Jajcu, 29-30. novembra
  1843, izražavale su politiku svršenog čina. Rukovodstvo nove Jugoslavije, imajući u vidu radikalno izmjenjene
  vojno političke i klasne odnose snaga u Jugoslaviji, sazvalo je AVNOJ na drugo zasjedanje na kome su donijete odluke kojima su udarene ustavne osnove nove Jugoslavije. AVNOJ je pretvoren u najviši organ vlasti Jugoslavije, a Jugoslovenskoj vladi u izbjeglištvu oduzeto pravo zakonite vlade i suspendovana monarhija zabranom
  povratka kralju Petru II u zemlju do oslobođenja kada će narod slobodnom voljom odlučiti o obliku
  vladavine. Donijeta je odluka da se Jugoslavija izgrađuje, i da će nastaviti da se izgrađuje kao federativna zajednica ravnopravnih naroda. Nacionalnim manjinama zagarantovana su sva prava .

 2. Ovo dvoje su ispod dna ,kanalizacija od političke manjine.
  Jadi kotorski s njima samo zista do kad njihova oholost od koje normalan svijet u ovom gradu ne može da živi.

 3. Bruka godine, toliko ostrasceni dvojac, bebac i baroc, danas su pokazali nevidjeni vandalizam, pokazali da su licni interesi, iznad zakona.
  Ako se u toku danasnjeg dana, ne makne ovo ruglo i slika koja je obisla Crnu Goru, onda je ovo haos ibezakonje, nevidjenih razmjera.
  Nije im ovo od djeda ostalo, da ovako rade
  Ovo je udar na demokratiju, i pljuvanje na gradjane koji ih placaju.
  Ko ste vi da se ovako ponasate, treba krivicno da odgovarate, zna se ko i pod kojim uslovima radi pecacenje objekata.
  Ajvani ajte vi na terapiju, da muzete krave u Spuz!
  Zaigrali ste se i zatrcali!
  Autogol, gospodo!
  Veliki legalista daje slobodan dan njenim poslusnicima i puvacima, jer su umorni od sjedanja po kafanama! I to telefonom, znaci bila je promjena Zakona o radu? To je neka nova odredba.
  A sjutra, sjutra opet imaju pravo, umorni su od puvanja u d…
  Fuj
  Ne zavredjujete ni komentar!
  Dno dna!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]