Dan planete Zemlje

0

Dan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije češćenja i uređenja morskog dobra.

U kotorskoj opštini u nedjelju 22. aprila od 10 do 12 sati JP Morsko dobro će u saradnji sa NVO Eko Centar “Delfin” organizovati distribuciju edukativno-propagandnog postera “Ekološki bonton” u svim većim naseljima opštine Kotor.

Paralelno sa ovom akcijom, sprovešće se i akcija sadnje sezonskog cvijeća u gradskom parku.

U akciji će učestvovati još i učenici osnovnih i srednjih škola, JKP Kotor i građani Kotora.

U opštini Herceg Novi u ponedjeljak 23. aprila u 11 sati, u saradnji sa Udruženjem roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju “Zrak Sunca”, sprovešće se akcija čišćenja i uređenja dječije plaže i plaže za djecu sa posebnim potrebama ispred I faze Instituta u Igalu.

Od sakupljenog otpada učesnici će izraditi skulpture koje za cilj imaju promovisanje zaštite obale i mora.

U isto vrijeme biće organizovana izložba dječijih suvenira i radova na temu ekologije.

Ovoj akciji će se pridružiti još učenici osnovnih i srednjih škola iz Herceg Novog, JP Čistoća, JP Komunalno stambeno, Udruženje umjetnika, “Foto Mićan” i drugi.

U tivatskoj opštini u nedjelju 29. aprila u 10 sati Javno preduzeće će u saradnji sa Opštinom Tivat, NVO GreenAction i drugim opštinskim organizacijama realizovati akciju čišćenja i uređenja zelene površine u zaleđu plaže na Opatovo.

U akciji će učestvovati i djeca osnovne i srednje škole iz Tivta, Javno komunalno preduzeće, kao i građani Tivta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]