Danas nastavak rasprave o programu rada i sastavu Krivokapićeve vlade

1
foto CdM

Poslanici Skupštine Crne Gore nastaviće danas raspravu o programu i sastavu vlade mandatara Zdravka Krivokapića.

Najavljeno je da će Skupština raspravu početi u 11, a planirano je da traje do 19 sati.

Nakon što je mandatar juče iznio ekspoze uslijedile su brojne kritike kako od poslanika opozicije, tako i od poslanika parlamentarne većine.

Iako su jasno saopštili zamjerke na mandatarev ekspoze i personalni sastav poslanici koalicije Za budućnost Crne Gore, koju je na izborima predvodio Krivokapić, Mir je naša nacija i Crno na bijelo su saopštili da će podržati novu vladu.

Tokom jučerašnjeg zasijedanja najburnije je reagovao predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević koji je i na samom početku sjednice tražio pauzu, kako bi mandatar dopunio ekspoze, koji je po njegovom mišljenu nepotpun i neprecizan. Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je obrazlažući Medojevićev zahjtev naglasio da nema utemeljenja u Ustavu pa je odbijen.

Medojević je poručio da je mandatar možda neiskusan i nestručan, i da radi pod uticajima vladara iz sjenke, ali da za njega nikako ne može reći da je diktator.

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović rekao je da je nova Vlada, vlada kompromisa i “samo je ovakva morala da se izglasa”.

Dragan Ivanović šef poslaničkog kluba Sociajlističke narodne partije je istakao da će podržati Vladu, svjesni činjenice da dolazi u vrlo teškom trenutku za Crnu Goru.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović je saopštio da su za mirnu tranziciju vlasti svi zaslužni i vlast i opozicija i građani.

Miloš Konatar iz koalicije Crno na bijelo je poručio: “Neka nam ovo bude opomena da se prema zdravstvu ne odnosimo loše kao prethodna vlast”.

S druge strane poslanici opozicije su najavili da neće glasati za vladu koju su oktaratesali kao “anticrnogorsku, teokratsku, apostolsku, diskriminatorsku…”.

“Jedina projekcija koju je mandatar Zdravko Krivokapić dao u ekspozeu je da će se država zadužiti pola milijarde eura. Mislim da nije dobra poruka, da je loša poruka da poslanicima i građanima kažete: “Mi treba da se zadužimo više od pola milijarde eura za 2020. godinu”, a da pritom nemate slova o prihodnoj strani budžeta”, kazao je šef poslaničkog kluba Soscijaldemokratska partija-Albanska koalicija “Jednoglasno” Raško Konjević na jučerašnjoj sjednici Skupštine.

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović rekao je da su svjesni da je sastavljanje programa bio izazov.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović istakao je da će napadati sve predloge mandatara sa kojima se ne slažu, ali i podržavati ono što dobro za Crnu Goru.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković tokom rasprave o ekspozeu mandatara je poručila da Crna Gora postaje zemlja čuda u koje vjeruje mandatar i samo čudo će mu biti potrebno da ubijedi one koji ne vjeruju u njegov apostolat.

Poslanik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković, osvrnuo se na konstataciju mandatara Zdravka Krivokapića da je Crna Gora spržena zemlja.

“Zasmetao mi je taj anticivilizacijski termin koji, koristeći dostupne informacije, označava kodni naziv ofanzive srpskih trupa u Bosni na Bihać svega nekoliko dana nakon masakra u Srebrenici. Vi sigurno znate šta vam je značila ta spržena zemlja i politika koju ste tada podržavali i koju nažalost dio vas još podržava“, oštar je bio Eraković.

CdM

Poslanici završili prvi dan rasprave o Krivokapićevom ekspozeu, kritikovali ga i vlast i opozicija

1 KOMENTAR

  1. Ljudi,a što se Dritan ovoliko uzbudio.
    Iz mozga viče,zašto pa on toliko željena vlast da je i hod promijenio pa obako s visine nebeskoga apostola se šepuri
    Aj dobro to nego što rika??

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]