Danilović: DF ima podršku Ujedinjene Crne Gore da skrati mandat Skupštini

0

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da je ta partija dala potpis da se ponovo glasa o Zakonu o Izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi i tako, kako kaže, konačno ‘potjera Vukovićeva ekipa koju je potjerao narod’.

Danilović je istakao da mu je nejasno kako je na prvom glasanju skupljen 41 potpis, a nakon što je Đukanović odbio da potpiše izmjene zakona ne može se skupiti dovoljan broj potpisa.

“Nije mi jasno kako nas je na prvom glasanju bilo 41, a nakon što je Đukanović odbio da potpiše, sad nas nema? Šta se to u međuvremenu desilo? Hoćemo li da ih potjeramo ili ne? Zašto nas nije pokolebalo kada Đukanović nije potpisao izmjene Zakona o Predsjedniku? Da je Ujedinjena tražila tada da se prije drugog glasanja istovremeno glasa i o skraćenju mandata Skupštini na šta bi to ličilo?”, pita se Danilović.

On naglašava da će, ukoliko Demokratski front želi da se skrati mandat Skupštini i raspišu prijevremeni izbori  sa zadovoljstvom podržati predlog.

“Stvar je, dakle, riješena. Glasali smo s Demokratama i s Pravom za pad ove potonje Vlade jer je izabrao DPS, glasaćemo i sa DF za skraćenje mandata jer ovu Skupštinu je “sevap” skratiti ili raspustiti? Jesmo li se dogovorili?”, navodi se u Danilovićevoj objavi na Fejsbuku.

Podsjećamo, poslanički klub Demokratskog fronta (DF) nije potpisao inicijativu da se sazove vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi. To je medijima kazao poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović.

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je za TVCG da je taj politički subjekt predložio da se paralelno sa inicijativom za sazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se drugi put glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi glasa i o raspuštanju Skupštine, te da im nije jasno zbog čega  Demokratska Crna Gora ne želi da potpiše inicijativu za raspuštanje Skupštine.

standard

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].