Đeda Mraza neće zaustaviti korona do najmlađih

0
kotorski vrtić

U Predškolskoj javnoj ustanovi „Radost“ u Kotoru je na današnji dan (9.12.) dvoje zaposelnih u samoizolaciji zbog infekcije COVIDom-19 i to jedna vaspitačica iz vrtića u Risnu i jedno tehničko lice u jaslicama na Tabačini.

Od ukupno upisanih 850 mališana, njih 200, raspoređenih u sedam vaspitnih jedinica dolazi svakodnevno u vrtić, što je 20% od ukupnog broja upisane djece, saopštila je za Skala radio Vjera Rašković-Perojević, direktorica ove predškolske ustanove.

U vrtićima se sprovodi redovna procedura po svim preporukama Instituta za javno zdravlje.

Djeci se na ulazu u vrtić  svakog jutra mjeri temperatura, potom se peru i dezinfikuju ruke, a na svaka dva sata se dezinfikuju radne površine i igračke koje koriste, podsjeća Rašković-Perojević.

Mališani se ne miješaju iz grupe u grupu, a zaposleni ukoliko promijene grupu su dužni da promijene maske na licu, navodi ona.

U ovoj ustanovi imaju dovoljan broj maski i dezinfekcionih sredstava i bakterioloških sapuna, uz puno poštovanje svih preporuka i mjera, kazala je Rašković-Perojević.

Bliže se Božićne i Novogodišnje fešte i vrtići su od početka ovog mjeseca u pretprazničnoj  čaroliji zimske bajke.

Okićene su jelke, a u toku je kićenje prostorija u svim vrtićima.

Na naše pitanje stiže li Đede Mraz u naše vrtiće zbog korone, Vjera Rašković-Perojević je odgovorila da će stići njihov junak, ali na jedan drugačiji način.

Organizovaće se tako da Đede Mraz bude i ove godine u PJU „Radost“ uz obezbijeđene paketiće za djecu.

U novonastalim okolnostima zaposleni u kotorkim vrtićima se trude da djeca koja pohađaju vrtić imaju sve redovne aktivnosti po planu i programu, a oni mališani koji su u svojim kućama da putem onlajn platforme prate aktivnosti.

Rašković-Perojević poručuje roditeljima da ovih dana izbjegavaju trgovinu sa djecom u većim trgovačkim centrima gdje ima više ljudu, da se nose maske i da redovno održavaju  higijenu ruku sebi i svojoj djeci, kako bi zdravi i u dobrom raspoloženju dočekali predstojeće praznike.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]