Delegacija Senata Republike Italije u posjeti Kotoru

0
Italijanska delegacija u posjeti Kotoru

U Kotoru danas borave članovi komisije  za EU politiku Senata Republike Italije, kao i ambasador Italije u Crnoj Gori Vincenzo del Monaco.

Komisija će se tokom  boravka u Crnoj Gori susresti sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, kao i sa potpredsjednicom Komisije za evropske integracije u Skupštini Crne Gore Marijom Ćatović i Glavnim pregovaračem ambasadorom Aleksandrom Andrijom Pejovićem.

Predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević je pozdravio italijansku delegaciju i kazao da je Kotor grad koji njeguje dobre međunarodne odnose sa italijanskim prijateljskim gradovima, regionalnim organizacijama i sada već pouzdanim partnerima kroz prekogranične i transnacionalne projekte od kojih dobijamo potrebnu podršku, tehničku pomoć i saradnju.

Kotor je prepoznat kao grad koji je  značajan nosilac raznih aktivnosti, kroz saradnju u nacionalnim i prekograničnim programima, za taj uspjeh smo sigurno zahvalni i italijanskim partnerima sa kojima kroz IPA Adriatic program upravo privodimu kraju realizaciju 3 projekta.

Ostvareni rezultati ovih aktivnosti odličan su pokazatelj doprinosa naše opštine procesu evropskih integracija i usaglašavanja sa evropskim standardima, istakao je Stjepčević između ostalog.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]