Delegacije UNESCO-a u Perastu

0

 

U Muzeju grada Perasta u utorak 30. oktobra održan je sastanak delegacije UNESCO-a sa predstavnicima ustanova kulture u Kotoru.

Sastanku su prisustvovali Siniša Šešum iz Regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi (UNESCO), Paul Drury, istoričar arhitekture i međunarodni ekspert iz ICOMOSA, Thomas Rigauts iz UNESCO centra za svjetsku baštinu za Evropu i Sjevernu Ameriku, Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu, Milica Nikolić, šefica-sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, načelnica Istorijskog arhiva Crne Gore – Arhiv Kotor  Snežana Pejović, Ana Nives Radović, direktorica TO Kotor, Slaviša Grubiša, glavni koordinator za program u Kulturnom centru Kotor i Dragana Lalošević, rukovodilac Muzeja Grada Perasta.

Tema razgovora je bila utvrđivanje činjeničnog stanja u pomenutim kulturnim institucijama i mogućnosti prevazilaženja postojećih problema, navodi se u saopštenju koje je dobila naša redakcija iz OJU Muzeji Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]