Demokratski četnici u front protiv države

11
ovako više nikada neće moći

Izgledalo je suludo pomisliti da je moguća sintagma “demokratski četnici”. Možda u nekom vremenu prije i jeste, ali danas, ona je potpuno na mjestu. Crnogorski neo četnički pokret, predstavljen u liku i (ne) djelu velikospskog hegemona Andrije Mandića predstavlja patologiju velikospskog nasrtaja na Crnu Goru i njen ustavno pravni poredak. Sufinansiran od strane “bratske“ Rusije DEčep (skraćenica za Demokratski četnički pokret) nastavlja suludu anticrnogorsku kampanju čiji je krajnji cilj zadovoljenje mentora ili, bolje rečeno, rušenje aktuelne vlast mimo institucija sistema za račun onih koji bi da uspostave anarhiju kojom bi do nove prekompozicije društveno političkog sistema naše države.

Četnici vojvode bez titule su ostali usamljeni, ukoliko se ne računa Medojevićeno nadmetanje sa samim sobom da malo bude uz njega a malo, za svaki slučaj po strani. Zato njegova retorika da će na “slobodnu teritoriju“, onu koju su okupirali oktobra ove godine i učinili da se smuče Podgoričanima, ponovo širiti šatore postaje smiješna i žalosna u isto vrijeme. Njega, borca za pravnu državu nije, kako veli, briga što mu institucije sistema ne dozvoljavaju, nakon rušilačkih demonstracija i pokušaja državnog udara 24. oktobra da ponovo logoruje ispred Skupštine. Neće, po svoj prilici biti ni prasca kojima se četnička bratija toliko radovala i zbog koga je spremna da uloži i dio svoje minijaturne vlastitosti.

DEčep je osigurao i siguran upad u medije, one iste koji su bili podstrekači i „intelektualni“ inspiratori razbijačkih i razbojničkih nereda ulicama Podgorice. Za taj posao je određen profesor Univerziteta Crne Gore, pedagog i vaspitač mladih ljudi.

Svijest se naopako okrenula i curi u mračnu provaliju sopstvenog jada pojedinaca koji ne mogu nikako i nikada da se pomire sa svojim porazima u prečestoj borbi za nezajažljivim nasrtajem na nedosegnuto.

DEčep je odbačen od kompletne opozicije. Sa njim su, pored pomenutih privjezaka još samo Risto od Morače, monstrum iz Zemuna i još po neko zalutao u stado koji vodi Domanovićev Vođa.

DEčep je jasna definicja ničega, ali se postavlja pitanje zašto nakon podnijete tri krivične prijave protiv poslanika Andrije Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića i odluke Administrativnog  odbora crnogorskog Parlamenta da im se skine imunitet, predsjednik ne zakazuje plenarnu sjednicu?

Trojac nije očigledno, iz nekih razloga predmet interesovanja Skupštine Crne Gore. Bar ne još, a protesti se nastavljaju  iako jadniji jedan od drugoga.

Sada se DEčep protivi i sopstvenom zahtjevu o obaveznom uvođenju elektronskog biračkog spiska. Njihov prijedlog, koji ne primjenjuje niti jedna zemlja u svijetu, potpomognut manjim  koalicionim partnerom crnogorske vlasti, sada se jasno vidi, nije bio razlog nezadovoljstva bradate bratije. Njima je bilo jasno da će Crna Gora dobiti pozivnicu za NATO alijansu a nalogodavci, kojima je NATO baš kao i Crna Gora trn u oku, obezbijedili su novac koji je trebao da osokoli šovinističke orgijaše da udare na našu državu.

Nijesu uspjeli i neće nikada jer je crnogorski narod zreo i odlučan da demokratskim putem na izborima, onim kojim korača uspješno naša Crna Gora obezbijedi kontinuitet u sprovođenju evropskih i evroatlanskih integracija.

Slavko Mandić

11 KOMENTARI

  1. Javno i publikovano ubedjivanje bez razumevanja za argumente protivnicke strane je takodje jedna vrsta demonstracije. Iako je poznato da ljudi u sustini vole istinu i vole svoje prijatelje, duznost im nalaze da vole istinu vise. U tekstu apologeta “vladajuceg rezima” koju on pogresno naziva “drzava” (Država to sam ja.-L´etat c´est moi).pokusava da dokaze “da zbir dve polovine podeljene drzave cini celinu”, sto je u sustini netacno.

    • Dileme nema-da je nepobitna istina-ono što seljaci na Goliji kažu:” Što je krompir krupniji to seljak gluplji…”?! Što potvrđuje “naš kolumnista”-iz daleke nam Kanade-članice NATO-koji je u svom plodnosnom pasanom životu…. stekao brojne diplome-uvećavajući “volumen svoje-VASA VACUE(prazna teća-oliti glava najbolje zvoni”? Na njegovu žalost-doživo je sudbinu seljaka-kojeg su prerasli u razvoju “veliki krompiri”…?!

    • Kad si šljega Labude…”stari tost crnogorče”-sa Portal Analitike-đe “Crnu Goru i Crnogorce” dižeš u nebesa-ka na ovaj Portal u svoje pero-po pitanjima “okupacije naše Boke” od strane ovije sa brda gore”(CG i Crnograrca)-a ne sa mora oliti civilizacije? Dobro doša-dobro ti činjelo i sve ti ćetalo u količinama do nivoa i iznad “tvoje ljubavi”-prema ovim brdima gore!

  2. “Naprosto tako smo vaspitani i odrasli…”-što ste okazali na orgijama “domoljuba” svih boja,raca,jezika- ljeta 1988 i 1989 zime ljute i krvave u kasnijim periodima-diljem bivše nam domovine SFRJ! Svim sredstvima na državu i njene tekovine! Gospodo gologuzovići “nosioci spomenice januarke-1989 godine! Kad nemate hrabrosti da se punim imenom i adresom potpisujete-dobro bi bilo da zaćutite i da naučite da se ime Srbi piše u svim uslovima(i mržnji i ljubavi) sa velikim slovom-taman kao vaša imena koja krijete?! Od koga i zašto-ako ste iskreni i ako ste u pravu? I za kraj-svim dobronamjernim ljudima ove nesretne zemlje-koja grca u sopstvenom blatu-kažite vi ovom narodu-dal je “Demokrcko četništvo-četnici”-i ova pljačka,kriminal i “valorizacija kriminalaca -na svim nivoima organizovanja naše domovine-bez države ,koja nas svodnevno “zamjava-zabavlja”-novim privođenjima-hapšenjima”demokrata NDMNE”? Šteta-imali ste šansu-poslije krvavog rasturanja komuniststičke države-brez budućnosti-ali na našu sreću-koju ste nam vi obezbijedili evo bora mi više od četvrt vijeka-na pravoj STRANI ISTORIJE vašeg zastiđa OKIĆENOG KRIMINALOM i KRIMINALCIMA-kojima bi i ALKA PONE pozaavidio da se pridigne iz groba! Dakle “iza vuka i lisica fuka-ka što mnogi fukaju iza nazovi NATO-DEMOKRACIJA (nužno zlo bez kojega nema opstanka-ni odbane, prije svega,od domaćih neprijtaelja-moderno nazvanih KRIMINALCI-VLASTODRŽCI! Uz obavezni -neizbježni “šlag na tortu”-“tzv.Demokracki četnici”? Jer bože moj svi ostali iz perioda fašizma i nacizma su se istražili :od Francuske preko Njemačke diljem svijeta? Zato će biti velika šteta-za našu demokraciju, ako se ne podigne onaj spomenik u kasarni Narodni Heroj Milovan Šaranović u Danilovgrad-na puškomet od kravih Lazina?

  3. Bravo za iskreni tekst. Ne mogu ni u ludilu poistovjetiti srpstvo sa nesretnicima koji ni sami ne znaju sta hoće. Većina srba u Crnoj Gori niti zeli , niti podrzava politiku vojvode Mandića i Medojevića. Poštovanje države u kojoj si se rodio , živiš imaš prijatelje i porodicu sigurno ne obuhvata pravljenje šatora i kampovanja pred skupštinom i mahanje četničkim kokardama. Ipak većina srba u Crnoj gori poštuje ljude koji ih okružuju bez obzira na vjeru i naciju.
    I to zaista nema nikakve veze sa politikom DPS-a ili bilo koje druge partije. Naprosto tako smo vaspitani i odrasli.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]