Đenisi i bombardine dali senj da počinju fešte

8
Gradska muzika - novogodišnji koncert

Gradska muzika – kapelnik

Đenisi i bombardine, trube i flaute, gitare, bubnjevi i pjati, drevne kotorske Gradske muzike, zvucima tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta najavili su predstojeće fešte.

Od klasike i melodija za sva vremena, zabavnim, popularnim notama neizbježnog Radetskog marša, Božićnih zvončića i kola sv. Tripuna, uz salve aplauza brojne i vesele kotorske publike u prepunoj sali Kulturnog centra, kotorska bleh muzika uz dirigentsku palicu prof. Daria Krivokapića učinjela je pravi pretpraznični bulikan.

Bio je to najljepši uvod u manifestaciju pod nazivom “Od Božića do Božića” koja će kroz multimedijalne programe na kotorskim prirodnim pozornicamam i u salama kulturnih zdanja trajati do 8. januara.

Svakog dana u ovom periodu u organizaciji TO Kotor, predviđeni su koncerti i brojni drugi događaji, uz koje ćemo ispratiti staru i dočekati Novu 2015. godinu, kazao je gradonačećnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević, otvarajući ovu feštu.

On je Kotoranima poželio da im  Nova 2015. godina donese dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i mnogo uspjeha.

U ime organizatora TO Kotor i NVO “Karampana” Gradsku muziku i publiku je pozdravio direktor kotorske Turističke organizacije Mirza Krcić.

Posebnu notu koncertu su dali gosti, kvartet flauta “Talija”, ženska klapa “Incanto” i hor Niže muzičke škole “Vida Matjan“ iz Kotora – dirigentica Laura Jovanović.

Praćen aplauzima na kraju koncerta, kapelnik Dario Krivokapić kazao je da Gradsku  muziku vodi ljubav prema muzici i prema našem Kotoru.

“Srčano i predano borimo se za svoje mjesto pod suncem i nadam se da smo vam bar na kratko uspjeli skrenuti misli sa brige i problema u ovom vremenu u kojem živimo. Gradska muzika Kotor je u ovom svjetlu sa jednakim žarom uvijek bila tu za vas, za Kotor i Kotorane i nadam se da ćemo zajedničkim naporima nastojati da čuvamo tradiciju jedne od najstarijih organizacija u našem gradu i šire, kako bi ova dugo njegovana i čuvana tradicija ostala da živi sa nama uz nas i nakon nas”, kazao je Krivokapić.

On se posebno zahvalio muzičarima iz Tivta, Budve i Đenovića, kao i članovima crnogorskog Simfoniskog i Vojnog orkestra, koji su doprinijeli uspjehu ovog koncerta.

8 KOMENTARI

 1. “uz salve aplauza brojne i vesele kotorske publike u prepunoj sali Kulturnog centra”.

  Da se placala ulaznica, recimo 3 ili 5 evra, (za rad Gradske muzike), ne bi u sali bilo ni pola “ljubitelja” muzike. Kotorani odlaze na manifestacije koje su alamaka. Zivjela alamacina!

  • Nije istina. Demantuje Vas prošlogodišnja akcija u kojoj su se skupljale pare za liječenje našeg sugradjanina. Tu smo se pokazali na djelu. Za rad Gradske muzike prvo institucije treba da se jave, prije svih Opština, pa onda građani ako je potrebno

 2. Poštovani,

  Zamolio bih Vas da u članku o jučerašnjem koncertu Gradske muzike Kotora ispravite moje ime koje se piše bez “J”, dakle DARIO.

  Hvala unapred i pozdrav.

  DARIO KRIVOKAPIĆ

 3. Zbori Krcić da su nam uzeli sve ali neće pločnike i muziku. Ok . Ali bi bilo bolje da je reko sve su nam uzeli a mene doveli! S kim je on u koaliciji pa se kurva.

 4. Ma kako da ne. Feste……..jadni Kotore, daleko su od tebe Fieste koje bi te pripadale. Ala maka i koncerti primjereni drugim nekim prigodama.
  Festa je novogodisnja noc !
  dJE JE MUZIKA VANKA?
  Bozic se slavi doma ! Ne krivite i ne kamuflirajte !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]