Đenisi i bombardine feštama u susret

2
iz arhive: kotorska Gradska muzika

Dario Krivokapić

audio: Dario Krivokapić

Tradicionalni Novogodišnji koncert u ponedjeljak 26. decembra u 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković“ će održati kotorska Gradska muzika.

Kapelnik Dario Krivokapić za Skala radio najavljuje bogat program kojim će se podići pretpraznična atmosfera za Kotorane i goste koji po pravilu do posljednjeg mjesta ispune veliku salu.

Za ovaj koncert Gradska muzika je spremila kompozicije koje su se i ranije izvodile, ali se u par zadnjih godina nijesu čule.

Na repertoaru će biti melodije kompozitora Enia Morikonia koji slavi 60 godina rada, a koji je uglavnom pisao filmsku muziku pa će se čuti melodije iz poznatih filmova.

Tu su i stare dobre evergrin kompozicije, kao i melodije poznatih domaćih kompozitora poput Kopitovića, splet dalmatinskih pjesama “Jadranski valovi“.

Gosti koncerta su profesori i učenici kotorske Muzičke škole, Goran Ševaljević na harmonici i njegov učenik Boško Tujković, kao i neizbježna ženska klapa “Incanto” koja svake godine gostuje na koncertu Gradske muzike, rekao je Krivopakić.

Raspoloženje uz muzičke zvončiće kao i svake godine je na vrhuncu, pa će ovaj koncert na najljepši način uvesti Kotorane u nastupajuće fešte.

Koncert je u okviru manifestacije “Od Božića do Božića”.

2 KOMENTARI

  1. …raznorazne “tinove-trnice-tandarice-tukice i tukane”-nije teško utvrditi porijeklo ovog bovia…kojem je ,u skladu sa nagonima predaka,bitnije kako se ko preziva ili zove-nego kulturna dešavanja (kontam i vjerska-da su dio kulturnog nasleđa Crne Gore…?)-od Božića do Božića..u Kotoru gradu skladnog i ljuckog življenja-brez obzira na to ,ko se kako i kad i đe krsti…? No i u bijesu-čitaj:vjerskoj netrpeljivosti-kod ovog “tukana-klokana tina”… osjeća se vonjava averzija-prema ovim mladim ljudima-umjetnicima “problematičnog neharmonizovanog prezimena-porijekla…””Ševljević,Tujković,Krivokapić…”? ČUDO NEVIĐENO-NJEMU SMETAJU neharmonizovana imena i prezimena a pride KRST I VJERA-A NE SMETA MU ŠTO MU JE ASINO ILI OBADALI BOVI-PRNUO NA UHO…PA GA MUZIKA-OŠINULA PO MOŽDANIMA…U KOJIMA MU ZVONE “ASINO I BOVI NOTE…”?!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]