Deratizacija glodara i larvicidno zaprašivanje komaraca od ponedjeljka 6. juna

0

Nenad Vukadinović

Nenad Vukadinović

Prva faza sistematske deratizacije na području kotorske opštine i naselja Lovanja počinje u ponedjeljak 6. juna.

Ovaj posao po ugovoru obavlja firma “Eko Saniteko“ MD iz Podgorice čije će ekipe biti na terenu svakodnevno od osam sati, saopštava za Skala radio Nenad Vukadinović, sekretar Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine.

Da bi se akcija suzbijanja glodara uspješno realizovala i izbjegle neželjene posljedice, Vukadinović apeluje na građane da omoguće izvođačima deratizacije pristup prostorima u kojima se postavljaju zatrovani mamci, a odnosi se uglavnom na podrume u privatnim kućama i u zgradama.

Zabranjeno je otrov dodirivati i obavezno onemogućiti djeci i domaćim životinjama pristup ovim prostorima.

U slučaju neželjenog konzumiranja protiv otrov je vitamin K1, podsjetio je Vukadinović.

Takođe, od ponedjeljka 6. juna, Vukadinović najavljuje i larvicidni tretman zalivskog dijela opštine Kotor i naselja Lovanja.

Ovaj posao radiće firma “Visan” CG,  a zbog povećanog rizika od virusa ZIKA, Opština Kotor je donijela odluku o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve za larvicidno tretiranje i zaprašivanje komaraca na području Grblja sa posebnim akcentom na Lastvu Grbaljsku.

Ovu akciju će raditi Institut za javno zdravlje na osnovu neposrednog sporazuma sa opštinom.

Takođe prva faza počinje 6. juna uz napomenu da ukoliko vremenski uslovi ne dozvole, akcija će se odložiti, a javnost će putem Skala radija biti blagovremeno obaviještena.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]