Desant na tobogane, ljuljaške, klackalice za djecu

3
lomite kad vam može biti

Naša slušateljka i Ivo Magud

Dječija igrališta u kotorskim stambenim naseljima, klackalice, ljuljaške, tobogani, meta su vandala, a za vrijeme praznika posebna zabava.

“Tužno i žalosno, jer su za dječiji kutak ispred zgrada i u parkovima uložena pozamašna sredstva”, javlja za Skala radio onaj savjesni dio građana.

Sve polomiše, petarde ne prestaju, pijesak i kamenje leti dječijim zabavnim parkovima, automobili izgrebani, a nikoga da obiđe naselje, roditelji puštaju djecu da divljaju do kasnih noćnih ura javlja nam slušateljka sa Sv. Vrače.

Očerupana igrališta i neispravane, oštećene sprave za djecu, slike su i u ostalim naseljima, a nabavka mobilijara za dječija igrališta i njihovo postavljanje po lokaciji košta 5 hiljada eura, bez uračunatih troškova pripreme podloge i postolja, temeljnih stopa itd, podsjetio je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Direkcija je postavila mobilijar za dječija  igrališta, u naseljima Sv. Vrača, Sv. Stasije, u Rakitama, na Plagentima, Parku slobode, na Tabačini kod vrtića, a pripremljena je i podloga za zabavni park ispred vrtića u Škaljarima.

Takođe će se dječija igrališta uskoro instalirati i u Perastu i na Prčanju kod osnovne škole.

Vandalizam je na žalost očigledan, kazao je Magud i lomljenje sprava i oštećenja dječijih igrališta se najčešće ponavlja na Plagentima i u naselju Rakite.

Direkcija je angažovala podgoričku firmu “Megasaund” koja je izvršila opravku, da bi odmah nakon toga petadrama vjerovatno za praznike bio uništen dio mobilijara, pa će se ponovo morati intervenisati, kazao je Magud.

On apeluje na građane i sve koji na destruktivan način izražavaju svoje emocije da ih usmjere u nekon drugom pravcu, jer ne samo što se čini šteta već se djeci uskraćuje igra i korišćenje njihovih igrališta.

Iz kotorske policije koju smo takođe kontaktirali, kazali su da na Sv. Vrači nije oštećen mobilijar na prvi pogled, moguće da su neke sprave neispravne i da će pojačati kontrolu.

3 KOMENTARI

  1. Milicije nidje… banja. Nije u njiovu nadlijeznost. Nije u nadlijeznost ni ove druge milicije… Dobro jutro divljanju i Opcini Kotor. Trazili ste – gledate!

  2. Što možemo očekivati od djece koja pirotehnikom uništavaju nešto što je za njih napravljeno, i “izražavaju emocije” slaveći uz eksplozivne naprave?
    Ovo je gore nego što je bilo ratnih godina kada je svaka kuća imala naoružanja za ne daj Bože! I tada je bilo petardi i šenlučenja, ali ovakve obijesti nikada!

  3. Pink je najgledaniji TV kanal a rezultati na skolskim testiranjima su medju najgorim na cijelom svijetu. To ukazuje na opstu degradaciju u drustvu.
    Mozda ovi vandali proizilaze upravo iz nasih domova. Zapitajmo se kao roditelji kako vaspitavamo i obrazujemo nasu djecu jer nije lako s obzirom na okruzenje sa izopacenim vrijednostima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]