DF Budva iznio teške optužbe: Jovanović podnio krivičnu prijavu, tvrdi da je Radović sa DPS-om oštetio Opštinu za 600 hiljada eura

1
Krsto Radović

Žestoki sukobi unutar lokalne vlasti u Budvi se nastavljaju. Demokratski front (DF) Budve optužio je šefa opštinskog parlamenta Krsta Radovića da je sa predstavnicima Demokratske partije socijalista formirao organizovanu kriminalnu grupu koja je oštetila budžet Opštine Budva za 600 hiljada eura.

Šef kabineta predsjednika Opštine, Nikola Jovanović pokazao je na današnjoj konferenciji za medije niz dokumenta o povezanosti Radovića sa DPS-om, istakavši da je protiv predsjednika SO iz redova Demokrata podnio krivičnu prijavu. Osim optužbi da je krivično odgovoran za blokadu Skupštine opštine, Jovanović je iznio dokumenta o Radovićevoj firmi, koju je on prikrio u imovinskom kartonu, kao i da mu je za vrijeme dok je gradom upravljao DPS omogućeno da bespravno u Petrovcu izgradi stambenu zgradu, a stanove rasproda ruskim državljanima.

Jovanović navodi da je veoma indikativno zašto Agencija za spračavanje korupcije i drugi nadležni državni organi nisu izvršili provjeru podataka u imovinskom kartonu Radovića jer se ovdje radi o javnim podacima kojima svaki građanin Crne Gore ima pristup jednostavnom pretragom.

“Očito je da Radović i dalje uživa zaštitu DPS sa kojim je vidimo vrlo dobro sarađivao po oprobanoj matrici dvilje gradnje u Budvi protiv koje se on navodno, gromoglasno i javno bori svo vijeme. Divlji graditelj, koji se zalaže za uvođenje moratorijuma na gradnju toliko voli Petrovac da je u njenom srcu sazidao višespratnicu na divlje pa bi sada da brani drugima da u skladu sa zakonom grade.

Osim što se bavio prikrivanjem stvarnog vlasništva Krsto Radović se skriva od Uprave lokalnih javnih prihoda Opštine Budva kao osnivač firme i izbjegava plaćanje poreza. Iako je većina stanova u ovom nelegalnom objektu prodata i izvršen je upis, nekoliko garažnih mjesta se nalazi u vlasništvu firme. Naša uprava uzaludno vrši pozivanje predstavnika firme da podnesu poresku prijavu za 2016, 2017, 2018,2019.2020 i 2021. godinu zbog čega je upućivala zahtjeve na adresu firme i u krajnjem u skladu za pravilim upravnog postupka izvršila objavljivanje poziva na oglasnoj tabli jer se osnivači i ovlašćeni predstavnici skrivaju kako ne bi platili porez. Na današnji dan je ova firma od 2007 do 2014 godine ima ukupno 5.145 eur duga za porez a čeka se zaduženje od 2016-2021. godine. Zbog čega za ova potraživanja radnije rukovodstvo u upravi nije stavilo zabilješku potraživanja za dugovne iznose veoma je jasno. Tolerisano im je neplaćanje poreza a imovima im se nije blokirala kako je to zakonska obaveza”, navodi Jovanović.

Ponovio je da očekuje reakciju nadležnih državnih institucija, ali i rukovodstva Demokratske Crne Gore da li će u svojim redovima zadržati Radovića.

aktuelno

1 KOMENTAR

  1. Bili su zajedno samo da sruše dps a sad ispjuvavaju sve ono što su krili ! Đubrad politička ! Ko zna što še još iza brda valja . Treba ih poslat onamo đe im je mjesto – u budvansku kanalizaciju , nego i tamo bi kontaminirali ono što vec dobro bazdi .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.