Dijete poginulo u požari na Lovanji

1

 

Požar velikih razmjera izbio je danas oko 10 sati i 45 minuta na prostoru nekadašnje deponije “Lovanja“ na području kotorske opštine, na kome se nalaze drvene barake u kojima je živjelo više porodica romske nacionalnosti.

Smrtno je stradalo dijete koje se nalazilo u baraci.

Na lice mjesta je izašla jedinica kotorske Službe zaštite i spašavanja sa 5 vozila i 15 vatrogasaca.

Kako je za Skala radio kazao komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić, jak sjeverni vjetar otežava gašenje.

U pomoć kotorskim vatrogascima pristigli su i spasioci iz Tivta, tako da je, u ovom trenutku, na licu mjesta oko 30 vatrogasca.

Tu su, kazao nam je Mandić, pripadnici kotorske policije, krim tehničari i kotorska Hitna pomoć.

“U vatri je potpuno izgorjela jedna baraka. Smrtno je stradalo dijete koje se nalazilo u baraci. Njemu vatrogasci nijesu mogli pomoći, jer se požar brzo širio i za kratko vrijeme je zahvatio cijelu baraku. Kako se radi o lako zapaljivim materijalima koji brzo gore, vatrogasci, koji su u vrlo kratkom roku došli na mjesto požara, nijesu mogli više da učine”, kazao je Mandić Skala radiju.

Vatra je zahvatila i deponiju koju vatrogasci gase vodenim šmrkovima.

U pomoć im je pristigao bager Komunalnog preduzeća Kotor.

Za sada nijesu poznati uzroci požara.

Pretpostavlja se da su u pitanju neispravne elektro instalacije, ali će konačnu riječ o uzrocima dati krim tehničari kotorske policije.

Mjesto požara posjetio je gradonačelnik Kotora Željko Aprcović.

On je izrazio saučešće porodici nastradalog djeteta i kazao da će opština, odmah poslije novogodišnjih praznika sagledati kompleksno pitanje smještaja romskih porodica na Lovanji i preduzeti mjerne za trajno rješavanje ovog problema.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]