Direkcija za izgradnju i uređenje Kotora bije bitku sa brojnim tenderima

6
popraviće se i oštećeni parapeti

Ivo Magud

Ivo Magud

Direkcija za izgradnju i uređenje Kotora raspisala je tender za produžetak javne rasvjete u Dobroti, od Kavalina prema Ljutoj.

Za ovaj posao izabran je najbolji ponuđač, a prema tenderskoj proceduri u toku je rok za žalbu, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije.

Takođe je, nakon sprovedenog tenderskog postupka potpisan ugovor za izradu i montažu tri autobuska stajališta u Perastu.

Za ovaj posao je izabran izvođač firma Montal d.o.o. iz Podgorice.

U toku su i dva tendera koja se odnose na rekonstrukciju javne rasvjete u naselju Andrići i Stoliv 3 i rekonstrukciju javne rasvjete u Škaljarima.

Nakon dva puta poništenog tendera za spoljašnje i unutrašnje uređenje crkve Svetog Pavla u starom kotorskom gradu, početkom sljedeće sedmice biće raspisan novi tender, za koji Magud vjeruje da će konačno biti uspješan.

Direkcija je raspisala tender i za poslove čišćenja snijega u Gornjim i Donjim Krivošijama, a u toku je tender za izradu projekta za sanaciju klizišta Dub.

Riječ je o ponovljenom tenderu.

Posebno je značajan raspisani tender za izradu projekta sanacije potpornih zidova (parapeta), na putu Prčanj Stoliv, na dionici između Glavata i Tre sorele, kuda je prošao novi kanalizacioni i vodovodni sistem.

Još jedan tender je u toku, a tiče se izvođenja radova na tamponiranju dionice puta Stara fortica – Lastva Grbaljska na potezu od Šišića do Bratešića, zaključio je Magud.

6 KOMENTARI

  1. Zašto slikaete parapete,za koje nijesu ogovorne mjesne zajednice Škaljara i Kotora(Tonći i Pana?),nego mjesna zajednica Žanjev Do(poteštat joj živi u Škaljare-“crveni brijeg”?)?

  2. Moze li se nadati da se nešto naučilo iz prethodnih grešaka – da se stubovi rasvjete ne postavljaju u kunete (iz kojih se poslije izliva voda) ili po sred trotoara (da dječija kolica ne mogu proći)? Ko je za te stare greške odgovaran i oće li iko (izvođač ili nadzorni) u buduće za to odgovarati?

  3. Zaboravili su zahtjev iz Škaljara na putu prema vodovodu da se ugradi bankina(željezni štit na litici od puta. Zahtjev je bio predat preko mjesne zajednice u direkciju za izgradnju i uređenja grada prije više od tri godine. Auta su za vrijeme lošeg vremena često padaju sa puta i jednom na vrtu porodice Punoševića. Taj auto koji je pao u vrtu je odštetio ogradu i betonske postolje.

  4. Voli bih da se nekako nagovore prevoznici da na autobusnim stajalištima odštampaju redove vožnje svojih autobusa, jer više niko ne zna kada koji saobraća, a to bi bilo i te kako važno za sve nas i korisno za prevoznike a dakako i zbog predstojeće turističke sezone.

  5. kao po obicaju opet nema planiranih radova u naselju Muo…..
    Imaju u planu za pocetak nove 2074,negdje u martu mjesecu,posto se otopi led,kojim je naselje Muo okovano poslednjih 5o godina…

  6. Neka više podignu ove jadne parapete samo ne fušerajski.Oni su isto dio kulturne i prirodne baštine ali kao da nijesu kakav nam je odnos prema njima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]