Direktor SZO za Evropu: Zbog pravovremenih mjera niska stopa smrtnosti u Crnoj Gori

2

 

Direktor Kliničkog centra  Crne Gore Jevto Eraković, šef Kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović i pomoćnik direktora Nemanja Radojević, uz prisustvo šefice Kancelarije SZO u Crnoj Gori Mine Brajović učestvovali su danas na regionalnoj konsultativnoj telekonferenciji.

Kako je saopšteno iz KCCG, učestvovali su i Hans Kluge, direktor SZO za Evropu, i dr Bruce Aylward, SZO lider ekspertskih posjeta u Kini i Španiji.

Kao što je primijetio Kluge, Crna Gora je primijenila niz sveobuhvatnih smjelih i pravovremenih javno zdravstvenih mjera u kombinaciji s fizičkim distanciranjem, definisanjem zdravstvenih ustanova na korona pozitivne i korona čiste bolnice, organizacijom privremenih bolnica…

“Rezultat vidimo u zaravnjivanju epidemiloške krivulje s niskom stopom smrtnosti (1,4 odsto). Gledajući unaprijed ka tranzicijskim postupcima u cilju postepenog ukidanja mjera, smatramo da je potrebno da tranzicija bude regionalno sinhronizovana. U suprotnom, rizikujemo ponovno izbijanje infekcije”, saopšteno je iz Kliničkog centra.

2 KOMENTARI

    • …BOLJE DA NIJESI SLAZIO-ŠLJEGAO NA MORE?! OČU DA VJERJEM DA SI OSTAO SA BEKICAMA…CORONA BI JOŠ BILA U TVOM ZAVIČAJU-PODALJE OD OVE PITOMINE-BOKE KOTORSKE -OAZE ZDRAVLJA I RAZUMA I SVEGA OSTALOGA ŠTO TEBI-VAMA NEDOSTAJE-ČISTEĆI BRABONJKE BEKICAMA-TVOJIM SESTRICAMA…….I U DRUŠTVU VIRUSA KOJI NAPADAJU VAS BEKICE-TVOJE SESTRICE..LIŠI KOTORSKOG MORA OD VERIGA DO VERIGA-DO JAZA BREZ VAŠEGA ZAGAĐENOGA MORA…OD BOJANE VIA BOKA BAY,BAY…I DO DEBELOG BRIJEGA-OLITI “BRDA-PLAČA” I VAŠEGA ZASTIĐA IZ RANIJE VAŠIJEH SRAMOTNIJE I KRVAVIJE PAŠIJE 90 GODINA SRAMOTNOGA VAŠEGA XX VIJEKA…!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]