Divlje deponije u objektivima turista serpentinama do Njeguša

2
divlje deponije

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Na brojnim mjestima diljem jednog od najljepših zaliva svijeta su divlje deponije, posebno građevinskog materijala i šuta, olupina starih automobila.

Posebno je godinama ružna slika uz nagomilane deponije na putu prema Njegušima, duž lovćenskih serpentina koje su svojevrsna atrakcija i kojima turistički autobusi voze turiste.

U njihov objektiv, uz jedinstvenu ljepotu Bokokotorskog zaliva neminovno su i slike otpada i starih automobila koji vise i survavaju se niz padine.

Takođe je veliki broj divljih deponija duž lokalnih i magistralnih puteva, gdje nesavjesni građani i prevoznici, kada niko ne vidi i ne čuje istovaruju šut i građevinski materijal, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća.

Optinska komisija je obišla teren i zapisnički konstatovala sve divlje deponije koje zajedničkom akcijom Komunalnog preduzeća, Turističke organizacije i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora moraju biti uklonjene do početka turističke sezone.

Urađena je strategija i dinamika, uz prioritete za ovaj, ni malo lak i skup posoa, rekao je Mrdak.

Prvo što će se uraditi sanacija divljih deponija na potezu od benzinske pumpe Vukpetrol preko Troice prema Njegušima.

Uzrok stvaranju divljih deponija je neposjedovanje uređene deponije za kabasti otpad, šut i građevinski materijal.

Uz apel građanima i preduzetnicima, potrebna je maksimalna angažovanost da se djelovi pored puteva, magistralnih pravaca i proširenja dovedu u red i očiste od divljih deponija do ovoga ljeta, zaključio je Mrdak.

2 KOMENTARI

  1. Ugh Drmak…a što si ti učinio sa tapaciranjem jedno 500 tona smeca na Lovanju?!sad ce te Fatan,a para mi se i ovi komunalni pulicijoti malo poslat na godišnji…eee…Mans..A našo se ti da OČISTIŠ..eee.ubilo se…prošetaj do Pjevaja,malo makice moja sjatka…kroz tjunjele…dako se otrebuniš…sa ovim iz udruženja te ti gjuzjicu čuvaju….a nemo molim te tamo u Lovanju sijat smece jerbo ako si moj plac zasija,zasijat ce ti prijavica kot tužiteljice…Poštovana redakcijo molim vas da vi malo proučite što se priča po Kotoru,da je ovi nagrdio za vjek i vjekova preko 100 000 kvadrata…da ce to koštati opcinu par meleona?! Spremaju ovi moji rodjaci,sa kojima ne zborim,tužbe,ali ne vjerujem ništo…istražite,nešto muriše kako ne valja….

  2. Eviovi nase ekoloske drzave jedine i prve u svijet !!! Sram nas bilo a posebno ispekcije i nadljeznih za ovu bruku. Što šede a ništo ne rabotaju no se češu dje ih ne srbi !!! Bruka i sramota a niko iopet nije odgovoran niti će odgovarat no nasipljite samo Lovcenske strane i serpentine sa djubarom !!! Lješe je tako živjet u đubar n o imat ovakvu ljepotu od planina i mora !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]