Djeca iz Tivta se utrkivala u pomoći azilu za nezbrinute životinje

2
azil Kotor

Jelena Milić

Azil za napuštene životinje u Kavču, radna jedinica Komunalnog preduzeća Kotor je ovih dana dobio vrijednu donaciju u novcu, hrani i ostalim potrepštinama za nezbrinute životinje.

Akciju je organizovala škola Kembridž iz Tivta.

Riječ je o novčanom iznosu od oko 400 eura i oko 70 kg granulata, ćebadi i činija za hranu kučićima.

Kapacitet azila je za 130 pasa, ali je uvijek oko 80 pasa preko ovog broja, podsjetila je za Skala radio Jelena Milić, PR u Komunalnom preduzeću Kotor.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da shodno svojim mogućnostima uzmu učešće u akciji pomoći, kao i da ukoliko žele kućnog ljubimca, udome kuče iz azila.

Djeca iz tivatske škole Kembridž su danima u holu škole prikupljala u malim činijama sredstva, takmičeći se ko će više da prikupi.

Posljednjeg dana takmičenja su pravili kolače zajedno sa nastavnicima, trgujući međusobno i na taj način su prikupili sredstva, objašnjava Milićeva.

Predstavnici Komunalnog preduzeća srdačno zahvaljuju djeci na ovoj humanoj akciji.

Oni su im na kraju akcije donijeli par malih kučića koji su ih uveselili.

2 KOMENTARI

  1. Nema vas da prokomentarišete licemjerje koje se uvuklo u nama kao socijalno prihvaćen način razmišljanja i djelovanja.

    “…Nedavno je kraj šume pronađen podivljali konj. Mrtav. Na drugom mjestu mrtav zec. Nijesu ubijeni, samo su mrtvi. Svi su se uznemirili. A kad su našli mrtvog čovjeka, skitnicu, nekako je rošlo nezapaženo.(…)
    (Svetlana Aleksijevič, nobelovka) HRONIKA BUDUĆNOSTI

  2. Dužnost je škole da uče đecu ljubavi prema životinjama i prirodnom okruženju. No, umjesto što su ih odveli u Kavač, u hotel za kučke, bilo bi bolje i humanije da su tu đecu odveli po Tivtu kod nekog đeda i bake koji se teško kreću, još teže žive. Da pitaju da li im treba neka sitna pomoć, nešto donijeti iz prodavnice…
    Tužno je i zabrinjavajuće da odmalena djecu učimo licemjerstvu, bez empatije prema patnji čovjeka, susjeda. Poprimamo manire i socijalne navike “naprednog Zapada”. Na tom Zapadu, ako vide bolesnog kučka na ulici, sjati se bulumenta ljudi oko njega. Poneko će i zaplakati… Svi bi da pomognu. Pored umirućeg čovjeka na ulici svi ravnodušno prolaze. Možda će se neko sjetiti da pozove Hitnu pomoć…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].