Djeci područnog odjeljenja u Škaljarima nije bezbijedan dolazak u školu

1
put prema školi u Škaljarima

Rato Brajković

Dolazak djece u područno odjeljenje škole “Njegoš“ u Škaljarima je otežano ovih dana,  posebno kada su jače kiše.

U neposrednoj blizini ove škole nedavno je srušen dio objekta stare “Dinare“ iz bezbjednosnih razloga.

Na ovom mjestu Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora planira proširenje puta prema školi, t.j. dvosmjernu ulicu sa trotoarom prema školi.

Zbog nesavjesnih roditelja koji, jačim kolima, svoju djecu dovode ovim putem do dvorišta škole, stvara se saobraćajni kolaps, zbog čega je onemogućen bezbjedan prolazak pješaka.

Djeca koja u školu idu pješke, nemaju izbor i moraju gaziti u blato ili ići uz sam kanal kako bi izbjegli vozila.

Opasno je ići po porušenom platou gdje ima dosta žica i kablova.

Do kada će đaci u školu ići praćeni svakodnevnim rizikom i zašto nije obustavljen saobrćaja u ovom dijelu grada do konakčnog uređenje prostora, Skala radio je pitao nadležne.

put prema školi u Škaljarima

Direktorica OŠ „Njegoš“ Ljubica  Rajković nam je odgovorila:

“Jedan od prvih sastanaka koji sam inicirala bio je sa Direkcijom za uređenje grada, na čijem čelu je tada bio gospodin Ivo Magud.

Višegodišnji problem prilaza školi u Škaljarima, kao i izlivanje kanalizacije na dijelu placa kod škole, problem je, kako mi je tada objašnjeno, koji je ušao u njihov plan rada za 2017. godinu.

Obzirom da je u međuvremenu, takođe višegodišnji problem dovoženja djece, onemogućio svim savjesnim roditeljima i učenicima bezbjedan dolazak do škole, jedino što je u tom trenutku bilo moguće je osposobljavanje dvorišne ograde škole, koja je, između ostalog, imala za cilj onemogućavanje nesavjesnim roditeljima prilaz školi automobilima.

Obratila sam se za pomoć i odjeljenju MUP-a za angažovanjem jednog policajca, na što mi je odgovoreno da im je kadrovski potencijal vrlo ograničen te je nemoguće izaći nam u susret.

Iskustvo komunikacije sa novim direktorom Direkcije za uređenje grada, gospodinom Ratom Brajkovićem je pozitivno i očekujem da će isti ovaj problem riješiti do kraja ove kalendarske godine.

Molim roditelje i učenike da, obzirom na dugogodišnji problem vezan za prilaz ovoj školi, shvate korektno kao i do sada, te sačekaju na rješavanje ovog zaista velikog problema, a roditelje koji do škole dovode djecu automobilima još jednom molim da se parkiraju prije skretanja za školu i djecu do škole odprate pješice”, navodi se u odgovoru koji nam je dostavila direktorica OŠ “Njegoš” Ljubica Rajković.

Pozvali smo i direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rata Brajkovića i pitali ga kada će nakon rušenja dijela objekta početi radovi na sanaciji ovog prostora i izgradnji ulice.

“Projekat za sanaciju ulice je završen i Direkcija će sljedećeg ponedjeljka donijeti investicionu odluku, a odmah nakokon toga će biti raspisan tender po kratkom postupku. Ovo iz razloga što se radi o maloj nabavci kako bi se u petak, sljedeće nedjelje dobio odabrani izvođač za završetak ovog posla“, kazao je Brajković.

On je podsjetio da će se uraditi ulica širine 5 metara i metar betonskog trotoara, čime će biti olakšan saobraćaj i bezbjedno kreteanje, posebno đaka do obližnje škole, jer će se dobiti dvosmjerna ulica sa dvije trake.

Na naše pitanje koliko će trajatio ovi radovi, Brajković je odgovorio da, nakon procedure kratkog žalbenog roka i nakon uvođenja  izvođača u posao, sami radovi po njegovom mišljenju ne bi trebali trajati duže od 15 dana.

put prema školi u Škaljarima

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]