Dječija igrališta slomljena dočekala ljeto

1
Ovo je mjjeseto postalo opasno za đecu

Ivo Magud

Ivo Magud

Stiže ljeto, sa lijepim, dugim, toplim danima sve su duže dječije igre vani, u dvorištima, parkovima, stambenim četvrtima.

Dječija igrališta su prezimila slomljena, izvaljenih, prijetećih djelova plastike i ostalih materijala nekadašnjih rekvizita i dočekala ljeto u još gorem stanju.

Do kada i koliko nadležnima treba vremena da ovaj mjesecima najavljivan posao okončaju, ponovo smo pitali u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Ivo Magud, direktor ove direkcije nam je odgovorio  da su dvijema specijalizovanim firmama poslali površine dječijih igrališta kako bi ponudili sadržaj i cijene.

Postojeći polomljeni mobilijar je nemoguće bilo popuniti  nedostajućim djelovima, pa je zato u Direkciji dogovoreno da se od postojećih pet dječijih igrališta u stambemnim četvrtima kotorske opštine  kompletiraju dva, a tri da budu potpuno nova, podsjetio je Magud.

Ovu informaciju smo dobili i  prije više od  mjesec dana pa smo pitali kada se očekuju  ponude specijalizovanih firmi za ovaj posao.

Od ponuđača se svakog časa očekuju povratne informacije, a Direkcija za ovaj posao ima sredstva predviđena budžetom.

Na žalost ni jedna firma koja radi igrališta za djecu nije iz Crne Gore, što dodatno komplikuje situaciju.

Problemi su oko raspisivanja tendera, jer, da bi tender uspio kada je u pitanju izvođenje radova, firma mora imati svoj registrovan dio u Crnoj Gori ili naći nekog dobavljača  iz naše države koji bi to odradio za njih, objašnjava Magud.

Riječ je o specijalizovanim firmama koje posjeduju savremene sadržaje i rekvizite dječijih igrališta koja kvalitetno ugrađuju, zaključio je on.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]