Dječja igrališta i dalje opasna prijetnja za mališane

2
oštećeni tobogan za djecu

Dječija igrališta u stambenim naseljima kotorske opštine, i pored naših upozorenja i intervencija na žalost i dalje opasno prijete onima kojima su namijenjena.

Polomljeni tobogani i vrteške nikako da opomenu ljude iz Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora da, osim što nijesu za upotrebu, dječija igrališta na mnogim mjestima predstavljaju veliki rizik za mališane i mogućnost da se ozbiljno povrijede na polomljene plastične djelove tobogana, ljuljaški i klackalica.

Njen direktor Ivo Magud nam se duže vremena ne javlja.

Razumijemo da ima posla i da je prezauzet, ali isto tako mora da shvati da su nam djeca najvažnija i da su upravo ona, zbog nerada i neodgovornosti ljudi iz njegove Direkcije ugrožena.

Obećao je još 25. maja 2015. godine da će hitno izdati nalog za uklanjanje oštećenih djelova mobilijara na igralištima ispred zgrada u naseljima.

Kako tada, tako i dan danas.

Ponovo smo pozvali Dragana Miročevića, direktora podgoričke firme “Mega Sound” koja obavlja nabavku rekvizita i pitali ga da li ga je neko iz kotorske Direkcije kontaktirao.

Kazao nam je da nije niko, i pored činjenice da smo Maguda obavijestili da rekviziti već skoro godinu čekaju da ih neko preuzme.

To je, po riječima Miročevića dogovoreno sa Komnenom Barcem iz kotorske Direkcije koji je samo trebao da pošalje kamion i preuzme robu za koju je plaćeno 700 eura, što je manje od vrijednosti opreme.

Zbog čega niko iz Direkcije ne reaguje i zbog čega nikome nije stalo da li će se dijete na polomljenim rekvizitima za igru povrijediti, nije nam jasno.

Ali jeste da za to direktnu odgovornost snosi Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora i njen direktor Ivo Magud.

Ovo je prilika još jednom da se pod hitno reaguje i spriječe moguće povrede djece.

Apelujemo na odgovorene da se trgnu i poprave dječija igrališta.

To nije investicija koja košta veliki novac.

Pogotovo ako se zna da je Miročević spreman dio opreme za igrališta i da donira Kotoru.

stidimo se od djece

2 KOMENTARI

  1. Sramota nad sramotama, Kolike plate primaju za nerad i javašluk? Neka se stide.U stvari neka čine što god oće kad mogu i kad su oni vlast.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].