Djelovanje fra Tmurnimira, mitropolita Timura Varnave Tmurnog, dr Jovanovića, odbornika kotorskih Demokrata

50
dr Timur Tmurni sa svoga facebuka

Postala je dosta česta pojava da neki oblici ljudske vrste koji se traže u lažnom predstavljanju i pokušajima da kreaturnim djelovanjem na društvenim mrežama zasmijavaju kolegijum približno istih karakteristika. Jedan od takvih je lažni satiričar Goran Jovanović kome je neko usadio vjerovanje da je satira niz kleveta i laži, podmetanja i etiketiranja. Pa kad jače zalaje, valjda je onda i satira snažnija.

Timur nije satiričar. On čak ne zna ni pravo značenje te riječi. Dokaz su njegovi tekstovi koji samo mogu na fejsbuku i neka druga „ostvarenja“ na besplatnim stranicama YouTuba.

Timur Tmurni je na žalost ljekar. U kotorskoj Opštoj bolnici on ima, istina ne prečeste, susrete sa ljudima oboljelim od različitih bolesti. Oni su sigurni u njegovim rukama, po riječima nekih koji su imali takvu avanturu, taman onoliko koliko se i riječ osjeća komotno i sugurno u njegovoj lažnoj satiri. Dugo je studirao, dugo i predugo, mimo svih pravila, specijalizovao. Ali, to je već problem koji treba da zabrine Ministarstvo zdravlja, Ljekarsku komoru i Opštu bolnicu u Kotoru. Prije svega građane koji su potencijalni pacijenti ovog ljekara od čijih intervencija otvoreno zaziru. Zato apel onima koji prate rad ljekara da preispitaju njegovo znanje, da ne bude, ne daj Bože, kasno.

Neko je dr Timura naučio da, prije nego napiše neku gadost, obavezno navede da se radi o satiri. Tako će biti siguran da mu niko ništa ne može jer ga od njegovog zla štiti navodna satira. Ali, prevario se dr Timur. Odgovaraće za brojne uvrede i nasrtaje, ničim izazvan.

Timuru Tmurnom nije strano da se podruguje katoličkom življu i svještenstvu u Kotoru. Valjda podržan od onih koji bi da ponište viševjekovni  višenacionalni i viševjerski sklad kojim se drevni Kotor ponosio, Timur je na fejsbuku 28. travnja ou 15:46 bjavio sljedeće:

Obratite pozornost…

Uskršnja poruka fra Tmurnimira pravoslavnim kršćanima.
Ovaj video je u službi satire i ne ismijava religiju već samo političare i trovačke medije.

Timur Tmurni.

Radujmo se pravoslavni kršćani na ovaj sveti dan kada praznujemo uskrsnuće našeg gospodina Isusa Krista koji je postradao za naše grijehe i uzdigao se na nebesa u vjećni život. Sela već i simbolićki pobjedu života nad smrti i svetlosti nad silama mraka mi farbamo i potucamo jaja pa se tako i ove godine, ovom prigodom, određena jaja imaju svoj simbolićki karakter.

Ovo žuto jaje sa krasnom frizurom i biserastim osmijehom oko kojeg stoje dva štovateljska prepelićija mala jaja a u čijoj pozadini su medijski potpornici Pink M, to je ovo ružićasto jaje sa cvjetnim dezenom. Ovo crveno je sramni servis Radio Televizija Crne Gore, a ovo šareno po strani je Štala radio Slavka Leopolda Mandića.

Radujmo se pravoslavni kršćani. Potucajmo se sa jajima. Iskoristimo ovaj poslednji momenat prije neopozive ostavke Tranja Đurića Ultima Montanjara na sve funkcije u njegovoj simpatićnoj doslednoj partiji. Iskoristimo ovu priliku da se ta jaja potucaju a ona koja budu najtvrđa, najčvršća ostati će kao čuvarkuća do narednog Uskrsa dvijetisuće i dvadesete godine.

Štovani pravoslavni vjernici, dragi katolički vjernici koji ste se radovali uskrsnuću gospodnjem prošloga tjedna, sve vas srdačno pozdravljam i odosmo se sada potucati sa ovim krasnim jajima.

Dođi Tranjo Đudići Ultimo Montanjaro, dođite i vi dva mala prepeličija štovateljska jaja, dođi ti krasni ružičasti Pink M Željka Mitrovića, dođi i ti sramni servise, sramni i napukli servise Raduio TV Crne Gore a dođi ti moj dragi, krasni Štala Smradio. Idemo se potucati. Sretan Uskrs. Bok.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156295697688927&id=664338926&sfnsn=mo

Tako je dr Timur Tmurni pozdravio svoje sugrađane katoličke vjeroispovijesti na dan pravoslavnog Uskrsa. Sramna poruka čovjeka koji bi morao biti humanista jer je ljekar, takav kakav je. Ali, džabe. Zna Timur iz svoje mladosti zašto je opterećen katolicizmom i kakav mu je odnos prema njihovim svetinjama.

Prije ovog sramotnog teksta koji je uvrijedio naše sugrađane katolike, dr Timur je bio kod njegovog duhovnog vođe kotorskog paroha Momčila Krivokapića. Na fejbuku je objavio fotografije s protojerejom stafroforom i napisao da je ovaj pohvalio njegov satirični rad. To, naravno, niko nije čuo ali jeste pročitao da se dr Timur predstavlja kao Mitropolit Timur Varnava Tmurni.

Timur Tmurni je prije dva mjeseca otprilike objavio sljedeći tekst i video snimak na fejsbuku:

Afera jevropski državno-moždani udar 2

Pravoslavni šizmatik orijentalnog Bizanta Varnava Tmurni šuruje sa Šišmakovim, Miroljubom Petrovićem i Dobrilom Dedejićem u pripremi afere “Evropski državno-moždani udar 2”. Obraćanje dijaspori sa skrivenim instrukcijama za početak bune i svrgavanja evropskih vlada i razbijanje EU. Video koji su presrele crnogorske službe bezbjednosti i dostavile ga Kraljevini Holandiji. Pokušali su me uhapsiti na aerodromu zbog zapaljivih govora i pravoslavnog fundamentalizma, ali sam blagovremeno upozoren i evakuisan avionom Air Serbia bez prisustva onih drevnih mumificiranih stjuardesa JAT-a koje izgledaju starije čak i od Ruške Jakić.

Unaprijed se izvinjavam ako je nekome video klip uznemirujući.

Snimio major Nedović.

T.T.

https://www.facebook.com/burinet/videos/10156207861163927/?app=fbl

Ovo je tek dio aktivnosti odbornika Demokrata u kotorskoj SO, doktora u Opštoj bolnici Kotor i lažnog satiričara.

Očigledno je propao i njegov pokušaj da bude Rus, pa se pokušava zamantijati u sveštenika Srpske pravoslavne crkve. Robu je obezbijezdio. Izgleda i rekvizite. Problem će biti, a i već je, sa zdravim razumom.

Neka mu je veliki Bog u pomoć, a institucije neka rade svoj posao. Samo da ne bude kasno.

S. Mandić

50 KOMENTARI

 1. Blago nama šnjim.
  Da ga kakva oce smirit.
  Nego ko bi sa tolikim genijem.
  Ne vidi kukavac koliko su ga iskoristili i s njim vrte I šugaju creve za lične interese.
  Otresće ga kao buvu s jaketuna.

     • Evo ja sam dobro pročitala. On nagrdi koga nagrdi lično “u glavu”. Vi ne komentarišete njega. Očito niste na nivou da to možete učiniti lično tome čovjeku se obraćajući, pa idete “ispod pojasa” okrećući se po “rodbini i prijateljima”.

 2. Nemoj nas više branit kumim te bogom Branimire Mandiću, još se sjećam kako si nas odbranio prije 30 godina

 3. Skala izgubila spor sa Timurom pa u.jesto da na njega zaborave oni ga djabe reklamiraju..
  Za mene Timu je rijetko posten covjek a zamalo da nije zaglavio u Spiljare…

 4. Što je ovo ?
  Demokratski avangardizam ili ludizam.
  Ima elemenata ima.
  Kad snese jos koje jaje biće mu lakše

 5. Može li ovako neko ko je rodjen u Kotoru, neko ko ovdje živi, neko ko je doktor po profesiji, neko ko je odbornik u skupštini Opštine? Može li ovo normalni čovjek??? Alo Rus, malo si se zaigrao kućo!

 6. Blago tebi moj katoliku što se lijepo družite bez podjela za pobjede.
  Ali kad ste tako bliski što mu ne rečeš da se ovako jadno (što ti zboriš) ne izruguje jer samo sebe blati.
  Smije mu se grad i pljuje ga.
  I još mu reci da ako ima toliku potrebu da piše i zbori ddnaa to čini na svom matrenjem srpskom jeziku.
  Ela kućo.

 7. Licno sam dosta blizak sa Goranom i katolik sam.Ni u jednom trenutku nisam osjetio niti jednu negativnu stvar sa njegove strane zbog toga sto sam katolik,sta vise,to nikada nije ni bila tema niti problem.A Vi ne znate vise sto cete i kako da mu vratite pa se hvatate za slamku.Jadno.

  • Nije to , katoliče , veći od pape, nego ste oba ujedinjeni, kontra Crne Gore,
   jel’ tako, kao i uvijek?
   Teško Vam pada, da ovdje vladaju
   Crnogorski zakoni i običaji , htjeli bi
   da birate , sa kime , gdje, koliko i kako?
   Ćerate vukove manite !

   • A to sto si katolik treba da bude neka reference?
    I Stepinac je bio katolik..?
    A to sto ste protiv naše vjecne vas približava?🤑

  • Blago tebi moj katoliku što se lijepo družite bez podjela za pobjede.
   Ali kad ste tako bliski što mu ne rečeš da se ovako jadno (što ti zboriš) ne izruguje jer samo sebe blati.
   Smije mu se grad i pljuje ga.
   I još mu reci da ako ima toliku potrebu da piše i zbori ddnaa to čini na svom matrenjem srpskom jeziku.
   Ela kućo.

 8. Covek je genije … Samo zluradi ljudi ne vide metafore koje su vise nego na mestu .. jer zaista zivimo u takvom drustvu ! Nazalost bas ovi propagandisti me zele da se pogledaju u ogledalo i vide sta zele ovom vec dovoljno napacenom narodu !

 9. Za svakog normalnog ovo je žalost i tragedija. Ako im je ovaj doktor za prve redove kakvi li su ovi pozadi kukala ti majka…

 10. Evo ovoga trena nelegalni ribolov ispod Tihe noći. Neuhvatljivi lovac na školjke , u bijeloj škodi parkiran8spred Tihe noći sa anadolcima diluje vongole ili sl. školjke. Pravi kaurinski sin , pored svih akcija Stop krivolovu, sa
  otomancima nelegalno trguje !
  Znači nelegalni pjati sa krivolovnim školjkama su meni u ovom restoranu !

 11. Imas li neku osobu zenskog roda u familji sramoto ljudska? Jesu li ti i one drevne, mumificirane?Rugas se, a tvoja “mladost” impresionira i slikom i rijecju. Zbilja gadjenje je divan pojam pri onome sto ti svojom pojavom izazivas.

 12. Pomoli se moj dinko bogu i.ostavi narod na mir.
  Nije lijepo to sto cinis.
  Ne dolikuje to humanisti i mladom covjeku.

 13. …u novi XXI vijek-stoleće Jevropskog ZASTIĐA-od Urala do Biskaja i Islanda-Finske..Giblartara..Izralila brez Izraila-sve ovo napisano-nacrtano-snimljeno ste tražili davne 1989 godine u januaru mjesecu…o staroj srpskoj godini …u onoj ABlejalici -kontrarevoluciji…za “spas srpstva i kosova”-po zahtevima i diktatu kasapina i grobara sa Dedinja..i njegovih SRBOPION-a “Trio la campanela-MoMiMar-va-ponosnika sa svetih Crnogorskih brda….”ponosni na svoje srpsko porijeklo i crnogorsku državnost-kontajući prije Adama i Eve”u ranu zoru..kada je sa ulica-od bande ULIČARA -predvođeni “ČETVOROČLANOM BANDOM”(bijaše tader u modi u ondašnju komunističku Kinu-danas poznati NEIMARI razvoja putnih pravaca kojima DOMOVINA naša jedina ND MNE-leti u Jevropu..via Boljara-Golije /g..ca i praznoga stomaka/ i Ivanjce..)…i da se nikad ne zaborave(slava i milost božia-neka prati i blagoslivlja-za “blagoš blago blagostanje” koje Kotorani danas uživaju..brojeći njihovu imovinu i stanove-koje mijenjaju ka čarape..)-BANDITI..predvođeni Sekretarom SO ,Prešednikom IO SO Kotor..i “braćom Rajt-piloti..iz tunela “VRMAC””..u čopore krenui iz Bižantove kuće-ulice- PREPOZNATLJIVOG VONJA..današnje SuDoPerice VALOVA..(sa dvora gospodara ND MNE-više od 20 gdina!)-sa Kotorskije pjaca i pjaceta-PALA(oburdana) LEGALNA i LEGITIMNA VLAST (državna i partijska)-na čijem čelu je bio “omraženi prešednik” SO -na žalost danas mrtav-i još živi u sjećanjima svakog ČESTITOG KOTORANINA-Anđelko Milenkov Kovačević…!!!

   • …braneći ABlejalicu kontrarevoluciju-1989 godine koju su izveli u SRCG vi potomci predaka…ideološki samarenih SOLDATA ustaško-četničko ..nacističko fašististički-PION-iri (a ka vi kod kasapina i grobara sa Dedinja)-a vaši PRECI tada-kod “okupirane i porobljene -ujedinjene jevrope potiv Sovjeta i ostatka Jevrope ..koja je bila potiv Adolfa i Benita..u koje računati i ..HERCEGOVCE(ustanak krajem maja i početkom juna-protiv ustaša na potezu Nevesinje-Gacko-Bileća..koji su u ta vremena NA VELIKO klali Srbe po Hercegovini i punili-jame sa Srbima) i CRNOGORCE(prvi Evropski oružani ustanak jednog naroda..13.jula.1941 godine..protiv fašista i njihovih slugu-vašije predaka!)… koji su se digli na Ustanak-(ka na Vuči Do..1876 godine sa braćom Hercegvcima)..-protiv istih, koji danas jopet”drmaju Jevropom”..dragi Moj gade od gadova sa talijnskih gamela..u “dopo la vore..e viva Duće i Adolfo…1941-1945.godina)…

    Ako nisam ja upravu-a ti se “lipi moj” potpiši-AKO TI BASTA- punim imenom i prezimenom..pa da vidimo ko je đe i na koga pucao-kad je grmjelo i branila se i prije i poslje Krvavoga Vučijega Dola( uz moleban da ne zaboraviš-zaboravite “odsudnu odbranu srpstva i kosova na Konavle i Dubrovnik-1991 i 1992.godine!) Junačka Crna Gora Petrovića Njegoša…”tebi -vama najdraža”…Poitaj gospar “VIDAR-iz Crnogorske Pravoslavne Crkve-koju “sdušno i rododomoljubivo braniš” tebi najdraže nacije-Crnogoraca “veljije i malije-koji ne pale svijeće ,pri dolasku u crkvu Sveti Petar Cetinjski-Čudotvorac i onije iz “Crnogorskog Perpera”,koji bježe od Crnogorske Crkve-u Starome gradu..Kontam da bježe u tvoju crkvu(sv.Nikola?)-đe te krstio onaj POP…ŠAM mu se na rabotu…?!

    • Stari ne da si puko, nego si odljepio skroz.
     Obavezno da neko od porodice bude uz tebe kada pođeš i šetnju!

 14. Pop Ćira i pop Spira neće Vladiku Varnavu neće pa neće.
  Pop Momo oće pa je za očekivati da mitropolit Tmurni dobije službu u svetoga Nikolu.

 15. Doktor ?,ovaj bolesnik iz Manite rupe,lijeci pacijente , nazalost one kojima je najblizi,daleko mi kuca od njega,prepao bih se da ga sretnem dje u mraku!

  • Evo ovoga trena nelegalni ribolov ispod Tihe noći. Neuhvatljivi lovac na školjke , u bijeloj škodi parkiran8spred Tihe noći sa anadolcima diluje vongole ili sl. školjke. Pravi kaurinski sin , pored svih akcija Stop krivolovu, sa
   otomancima nelegalno trguje !
   Znači nelegalni pjati sa krivolovnim školjkama su meni u ovom restoranu !

 16. Kupite ovom strucnjaku Bukvar, neka maljcik nauci slova, i Vujakliju da nauci sto znaci satira, ne samo rijec nego, sustina.
  Sprdaj se i uokviri u “satiru” ove ” velike strucnjake” oko tebe, sto ne znate da beknete.. nijednu pametnu, nego blebecete kao gluve i mokre kucke!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]