Djetinjstvo je roditelj čovjekove ličnosti

0
Ljubivoje Ršumović

Ljubivoje Ršumović

Ljubivoje Ršumović, pjesnik iz naših čitanki, ali i tvorac bukvara dječijih prava, veliki dječak koji zapravo nikada i nije odrastao osim do pjesnika, sinoć je proslavio rođendan sa najmlađima u Kotoru na njihovoj pozorišnoj fešti.

U programu “Čitaonica pod velikim drvetom” na pjaci od kina sinoć se još jedanput čula zapovijest Ršumova da samo svi ljudi znaju sve stvari, knjiga glavu čuva, šubara je kvari.

Veče je vodila Jelena Đonović, profesorica jezika i književnosti, a učestvovali su mališani iz kotorskog dječijeg vrtića “Radost”, škole glume Petra Pejakovića i gosti iz Tivta i Beograda, plesni studio “Mala sirena”, a predstavila se i izdavačka kuća “Laguna”.

“Kad želim da se igram i dan danas, ja uzmem olovku i pišem pjesme, a naravno kad pišem pjesme onda se igram riječima. Igram se smislom, igra je u osnovi svekolikog stvaralaštva, i ne samo literalnog pa uvijek imam na umu Nikolu Teslu koji se fascinirao elektricitetom igrajući se sa svojom mačkom milijući je po leđima kad je vidio kako varnice skaču iz njene nakostriješene dlake”, kazao je Ršum.

I ne zaboravite, djetinjstvo je roditelj čovjekove ličnosti, poručio je pjesnik, koji je na kraju duvao u svjećiće svoje rođendanske torte koju je podijelio s kim do sa svojima djecom za koju piše i sa kojima živi svoja dva, tri života.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].