Djevojčice i dječaci, glumci, lutke i pajaci, dobro došli na 21. Kotorski festivalski teatar za djecu

2
naša đeca, naši mali - veliki glumci

Naša festivalska djeca

Ključevi od drevnog Kotora su u rukama najmlađih koji do 10. jula vladaju drevnim gradom, podmlađenim njihovom igrom, maštom osmjehom i aplauzima.

Na otvorenim i zatvorenim scenama Kotora biće izvedeno 16 pozorišnih predstava u glavnom programu, kao i 71 prateći program, pričaju za Skala radio iz Ministarstva dječijeg festivala kako im se zove prostorija gdje rade volonteri, Vasilije, Slađana, Ivan, Darija.

Na naše pitanje što to znači volonter i što za uzvrat dobijaju, odgovorili su su da je to rad bez nadoknade iz ljubavi koji se nagrađuje druženjem, radošću i veseljem, ali i zadovoljstvom od dobro obavljenog posla.

Po njihovom mišljeju ovogodišnji festival će biti najbolji do sada, jer ima najviše predstava, a gosti stižu iz brojnih zemalja.

Učesnici stižu iz 22 zemlje, a dnevno će se premijerno izvoditi 9 različitih programa.

Predstave će ocjenjivati i najuspješnije nagraditi Dječiji žiri i Žiri grada Kotora.

Po prvi put, festival je potpomognut od strane Evropske unije sa 50 hiljada eura.

Pored njih, kotorski Festival pozorišta za djecu finansiraju Opština Kotor, Ministarstvo kulture Crne Gore, Evropska komisija i brojni sponzori i prijatelji.

Kotorski mališani iz Uprave festivala su napomenuli da će ove godine u avgustu biti izvedena festivalska premijera predstave Njegoš za djecu pod motom  “Kako rastu veliki ljudi”, koja je produkcija festivala.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]