Do bazena protestom za našu djecu!

15
Niko ne zna do kad će trajati sanacija zatvorenog bazena u Škaljarima

Mlađan Tujković i Blaženko Radnjić

Došla je voda do poda,  iako je nema u bazenu  „Nikša Bućin „ i  ko zna kada će se zapjenušati za treninge i utakmice u gradu tradicionalnog vaterpolo sporta i njegovih asova.

Sa vaterpolom i za ovaj sport  Kotor je živio a iz njegovog rasadnika ponikla su imena svjetski priznatih vaterpolista i vatrpolo stručnjaka , od igrača do trenera i sudija.

I danas za sreću postoji rasadnik talenata jer klicu nijesu ubila godinama prisutna trvljenja u ovom klubu niti nedostatak sluha nadležnih za kotorski vaterpolo.

Da  ima  nade  i mladih snaga koje  prije svega vole vaterpolo i vrijedno rade, pokazale su mlade  ekipe  2004. i 2006. godište i mlađi na prestižnom međunarodnom turniru u Dubrovniku, minulog vikenda osvojivši  zlato i srebro u najjačoj konkurenciji.

Njihovi treneri Blaženko Radnjić i Mlađan Tujković ovaj uspjeh posebno istuču u trenutku kada njihova djeca, kako ih nazivaju, nemaju uslove niti bazen u svom gradu.

Oni podsjeća Radnjić, četiri puta sedmično, od kojih i dva dana vikendom putuju za Budvu da treniraju u tamošnjem bazenu.

Teško ih je vidjeti zorom posebno u danima vikenda kada njihovi vršnjaci spavaju i odmaraju,rekao je Radnjić za Skala radio.

To je u najmanju ruku nehumano.

„Prosto ne znam što da mislim, da li ljudi u Kotoru vole vaterpolo , da li privrednici u ovom gradu  vole ovaj sport, zapitao se Radnjić uz napomenu da nemaju ni jednog malog privrednika kao sponzora“.

Da li se nešto promijenilo  u pristupu i načinu  prema  ljudima koji mogu da pomognu „Primorcu“ jer je nelogično da toga nema kada su Kotorani živjeli za „Primorac“, pitali smo i trenera Tujkovića.

On je rezignirano odgovorio nekada je tako bilo i dodao da je i ovaj uspjeh mladih vaterpolista koji su buduće  nade, prilika da se pokrenu i maksimalno  pomognu  ovom klubu i njihovom radu.

Tujković vjeruje kako je kazao u zračak svijetla na kraju tunela .

Na opasku Skala radija da treba vjerovati ali i nešto konkreno uraditi poput najavljenog protesta  vaterpolo stručnjaka i radnika kojima će se pridružiti i građani jer je neshvatljivo da niko ništa nije do sad uradio da se konačno završi sanacija bazena, Tujković je rekao da će se svakako pridružiti .

„Nadam se da se protest neće politizovati posebno da se djeca neće umiješati u to već svi mi, bez obzira ko i kako politički misli o nekijm stvarima. Bazen treba da služi svojoj svrsi, to jest na prvom mjesu našoj djeci pa onda svima ostalima“, poručio je Tujković.

Pitali smo ove uspješne trenere  da li je i ranije trebalo podići glas kada je biolo jasno da oni koji prije svega rade i treniraju  sa mlađim i starijim ekipama ne dobijaju nikakvu informaciju o završetku bazena.To nije tabu tema koja bi trebala da se krije od građana a prvenstveno od vaterpolista . Radnjić je kazao da već par mjeseci prolazeći piored bazena vide da se ne dešava ništa. On će kako je kazao svakako podržati najavljeni ptotest u ponedjeljak 16, aprila jer je to prije svega pitanje naše djece.

Očekivati je da će nakon protesta neko reagovati uz pokretanje cijele mašinerije da se dobije odgovor na ovi pitanje i bazen konačno sanira  u gradu u kome je njegovo nepostojanje više nego apsurd.

Jedini odgovor je da da se bazen završi a ne  onaj da će ga napraviti iduće godine.Sa ovom konstatcijom jednoglasno su saglasni naši sagovornici.

15 KOMENTARI

  • A u noći 1993 Milo reče…”Ponosni smo na srpsko porijeklo i crnogorsku državnost..”!”!! Saša sašio vam ga je Milo uz pomoć kasapina i grobara sa Dedinja-jedne noći 93 ,,!!!

 1. Jedan sam od rijetkih živih , ondašnjeg rukovodstva Kotora, koje je dobilo podršku građana o odricanju sredstava po osnovu doprinosa za izgradnju hidroelektrane „Mratinje „ , te da se ista namijene za izgradnju zatvorenog plivačkog bazena, što je i urađeno. Istina, to nije jedino što je urađeno doprinosom građana opštine Kotor. Matične osnovne škole, zabavišta, su izgrađeni na sličan način.
  Vrijeme je uradilo svoje. Kotor više nema : „ Jugooceaniju „ , „ Jugopetrol „ , „ Fjord „ , „ Jadran „, „Rivieru“, „Bokeljku „ , „ Eksportbilje „ , kada se nije tražila pomoć sa strane. Kotor, na žalost, to više nije. A, nije ni zaslužio da toliko dugo čeka na sporstku dvoranu, na bazen.

 2. Valjda je jasno svima sto i kakao se radi za Kotor . Ministar Janovic nema kada da vidi u kojoj je fazi Radova Raspada bazen jer je preokupiran kao i svi ostali iz DPS Milovom kampanjom . Narod je glup i naivan 30g se glasa za ove Lopove koji samo misle na sebe . Prvi red na promociji je vecinom za tuzilastvo

  • Malo li je Janović dao za Kotor i Crnu Goru. Smeta vam prava i jedina časna politika kojoj pripada javno i sa srcem sportskim ogromnim.

  • Dragane, jeste dao kao sportista maximum od sebe i za nas Kotor. Medjutim trebao je ostat van od politike jer to mu nista ne treba. Samo ga zli jezici prozivaju da se prodao i spocitavaju neke nekretnine u vezi toga.
   Izvrsnom Janovicu nije trebalo angazovanje u koje je krenuo. Zao mi je zbog toga jer mu se divim kao sportisti.

 3. Naravno SVI ZA NAŠU ĐECU ali neka se u medjuvremenu preispitaju javno I konačno u samom rukovodstvu Primorca u kome smrdi dugo ,dugo dugo.Rogovi u vreći ,poteze svako za sebe a svi “obozavaju”Primorac.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].