Do sada 60 osoba prekšilo odluke u borbi protiv koronavirusa

1

 

U Crnoj Gori je do jutros sankcionisano 60 osoba jer su prekršile dluke Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti. I to 38 osoba je procesuirano zbog otvaranja ugostiteljskih objekata i njihovg rada, osam zbog kršenja rješenja o samoizolaciji dok je 14 osoba procesuirano po drugim osnovima, izjavio je Aleksandar Bošković načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalistčke policije.

“U pitanju su osobe koje su u putnički motornim vozilima prevozila više odraslih osoba, lica koji su organizovali veće skupove kao i lica koja nijesu držala socijalnu distancu. Za sva ova nedozvoljena ponašanja predviđen je član 287 u Krivičnom zakoniku Crne Gore, odnosno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Za ovo djelo propisana je kazna zatvora od jedne do osam godin”, istakao je on.

Takođe, član 302 Krivičnog zakonika predviđa da ukoliko je usljed izvršenja ovog krvičnog djelo nastupila teška tjelesna povreda nekog lica, odnosno zdravlje teško narušeno, počinilac će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

“Ukoliko je usljed ovog ponašanja proizvedena teža posljedica, odnosno ukoliko je nastupila smrt jednog ili više lica počinioci će se sankcionisati kaznom zatvora u trajanju od dvije do 12 godina. Moram da istaknem da je Uprava policije maksimalno pojačala aktivnosti na terenu u cilju sprječavanja širenja korona virusa u Crnoj Gori, te su u tom smislu svi kapacitet, operativni i uniformisani, stavljeni na raspolaganje u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti”, dodao je on.

Uprava policije je u okviru potražne službe formirala jedan poseban kanal koji omogućava lakše postupanje policijskih službenika, a u taj kanal su unešeni svi podaci o licima kojima je određena mjera samoizolacije.

“U narednom periodu nastavljamo ove aktivnosti a u saradnji sa tužilačkom organizacijom maksimalno ćemo se truditi da sva lica budu sankcionisana zbog nepoštovanja privremenih mjera”, zaključio je on.

1 KOMENTAR

  1. ..GOSPODINE LESO BOŠKOVIĆU…OBJASNITE “SLUČAJ OVIJA 38 PROCESUIRANIH KABADAHIJA”-LIŠI “KABADAHIJA-NA VEZI SA DJELOVIMA VLAST/(spoljni saradnici “EsDeBe”/-POPUT POPOVA IZ KOTORA I DRUGIH KRAJEVA OD PLANINA PA DO MORA-OD ULCINJA DO NOVOGA?…DANU TE DE BOŠKOVIĆ LESO..OBJASNITE RAZLIKU “-U PRIMJENI KRIVIČNOG ZAKONA I DRUGIH “PROBRANIH-SLEKTIRANIM ZAKONIMA”(ZA)OTVARANJA KAFANA-KONTRA MJERA VLADE CRNE GORE I “CRKAVA-OTVORENOG “TIPA” ĐE SU SE “PRIČEŠĆIVALI/SVAKODNEVNO..JEDNOM ŠPORKOM NEHIGIJNSKOM OŽICOM-IZ JEDNOG VAGANA-KOJI IŠTE PRONTNO KORIŠĆENJE DIZINFEKCIONOG SREDSTVA”SODE KAUSTIKE”/ …DESETINE/STOTINE “INATDŽIJA(može im se-“odani su narodu i narodnoj vlasti”?)-KOJI SU KRŠILI -SA “PONOSOM”..ZAKONE I NAREDBE NAŠE VLASTI..NA ČELU SA POMIRLJIVIM DUSKOM/KAD JE U PITANJU/NJEGOV KOMSIJA IZ DOLINE TARE I MORACE…SVE JE DRUGOJACE…POGLAVNIK AMFIOKSUFILOHIJE..drzalotvorne/crne gore..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]