Dobro bi bilo da gradski oci ponekad prošetaju Kotorom

8
polomljena ograda kod vrtića u Škaljarima

Spuštajući se od Dječijeg vrtića u Škaljarima ka ruševnom hotelu “Fjord” naiđemo na neke od nevjerovatnih slika, od kojih ima i onih opasnih po život.

Naime, kod škaljarskog vrtića, a tim putem iz ovog naselja djeca idu i u područno odjeljenje OŠ “Njegoš“, vidimo probijenu zaštitnu ogradu koja je, na insistiranje upravo Skala radija, postavljena na tom dijelu prije desetak godina.

Niko ne zna tačno kada je neki automobil u brzoj vožnji probio ogradu i sletio s puta.

Vlasnik se pobrinuo, kažu nam da izvadi vozilo ali ne i da popravi ogradu.

Ni on, a ni Direkcija za izgradnju i uređenje Kotora.

Moguće da je za opravku, koja ne može da traje više od nekoliko sati potrebno raspisati tender, pa izabrati najboljeg ponuđača, pa tek onda, za koju godinu početi radove.

Do tada polomljena ograda svakodnevno prijeti, posebno mališanima da se  povrijede na cijevima koje, s obje strane ograde predstavljaju istinsku opasnost.

izgorio objekat nekada planiranog ulaska u marinu

Dalje niz put koji vodi ka gradu, s lijeve strane, ka moru prkosi zdravom razumu izgorjela recepcija za nekada davno, prije više od dvadesetak godina zamišljenu velelepnu marinu.

Sagrađen je objekat koji je dosta koštao, a od ideje nije bilo ništa.

Kao ni od mnogih drugih projekata koji je neko smislio, a drugi zakočio svjesno i potpuno namjerno.

Objekat je neko zapalio.

Kažu neki samotnjak koji je tu divlje stanovao.

Stoji sada kao spomenik nebrige i nemara, i stojaće vjerujemo još dugo, dugo dok se neko ne sjeti, ili ne pročita ovo pa riješi da ga popravi ili makar ukloni da se grad ne bruka bez razloga.

Dalje prema gradu, kada smo ostavili ruševni “Fjord“ da tužno ćuti, po ko zna koji put vidimo da je neko, vjerovatno teretnim vozilom iskrivio desetak metalnih stubića na trotoaru pored mora u blizini kotorskog Kulturnog centra.

Traje to dvadesetak dana, a kad će početi opravka, sam Bog zna.

polomljeni stubići

U starom gradu, kod hotela “Vardar“ traju radovi na formiranju dvije kanalizacione šahte.

Sporo da sporije ne može biti, a kuriozitet je saznanje da je tim putem trebala da se postavi cijev za koju se ustanovilo kada se malo začeprkalo ispod pločnika da davno to postoji.

Samo je još potrebno bilo da je neko spoji na sistem, sada je valjda i to urađeno.

Vjerujemo da će ovaj mali dio onoga što naše oko bilježi zainteresovati gradske oce da stupe u akciju i poprave makar ogradu koja djeci prijete.

Ako to ne učine, biće direktno odgovorni na moguće posljedice.

Vjerujemo ipak da hoće!

8 KOMENTARI

  1. nije Sale prolazio ovuda,zacerali ga da ide po svijetu da prezentira Crnu Goru, a mora se priznati da ima i kulture i ljepote zato strpimo se malo

  2. sto sa hiljadu pjesackih prelaza,sto sa parkiranim automobilima i kamionima u tabacinu ,sto sastajanjem na punu crtu da se neko iskrca …….

  3. dobro bi bilo da vi ne brisete komentare u kojima se kritikuju ti isti gradski oci .Ovako nemam volju da komentarisem ako cu biti izbrisan

  4. Predlažem da ovakva jedna rubrika postane stalna, sa istim naslovom, i da ukazuje gradskim ocima na postojeće građevinske nedostatke (ali isključivo građevinske, jer bi bila kilometarska kad bi se pisalo o svim nedostacima) na raznim djelovima Kotora.
    Za početak ukazujem na izradu kanalizacije u starom gradu: neznam do kada će radovi trajati, da li će završiti do početka dolaska kruzera, ali ipak i bez obzira na to trebalo bi na iskopima kanala postaviti makar provizorne ponte preko kojih je moguće preći ulicu, i to prije nego što neko upadne u kanal.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]