Dobro došli na Kotorski festival pozorišta za djecu

2
Jedva čekamo Festival!

Najmladji pred početak Festivala

U Kotoru je danas pravi konfužion, kako se u ovom gradu od starina govori.

Najmlađi su najuzbuđeniji i broje ure do početka njihovog pozorišnog festivala, koji je ove godine za dva dana duži i traje od 1. do 12. jula.

Graciju, dvije Anđele, Milivoja, Anastaziju smo zatekli u radnoj atmosferi kotorskog Kulturnog centra, u kome zvone telefoni, dijeli se propagandni materijal, sastaju dva žirija, Dječiji i Žiri grada Kotora pred kojima je odgovoran posao ocjenjivanja ovogodišnje bogate produkcije.

Podsjećamo, u zvaničnom, takmičarskom dijelu, ukupno je 71 premijerni program iz 18 zemalja, uz učešće 200 profesionalnih umjetnika i preko 1000 djece i mladih, na 20 kotorskih lokacija.

Volonteri, mali glumci i učesnici Festivala su za Skala radio kazali da su u izuzetnom raspoloženju i spremni da uživaju u predstavama, ali i svakodnevno odgovorno obavljaju svoje obaveze u organizaciji Festivala.

Biće sjajnih programa i najboljih predstava koje nam stižu iz cijelog svijeta, kazao je Gracija, a Milivoje jedva čeka svečano otvaranje, uz predstavu “Čarobnjak iz Oza“, kako je rekao.

Anđela i Anastazija su angažovane na izradi dokumentarnog filma u pratećem dijelu programa, koji će pokazati još jednu, karnevalsku tradiciju Kotora.

Milivoje i Gracija su i animatori i njihov posao je da dijele flajere, a pomažu i da se djeca što bolje zabave.

Oni na info pultovima dijele programe predstava, a svi skupa Festival vole najviše zbog zabave, igre, druženja, ali i obrazovanja kada je u pitanju pozorišna umjetnost.

Posebno, kazao je Gracija, želi da pogleda predstave koje su drugi narodi i njihove kulture uradili, da se upozna kako kaže sa pozorištima i glumcima iz raznih zemalja, poput predstava iz Italije, Grčke, Amerike.

Iz Crne Gore ove godine je najviše predstava u zvaničnoj konkurenciji, obavijestili su nas najmlađi i svi u glas poželjeli dobrodošlicu na ovogodišnji 23. Kotorski festival pozorišta za djecu.

klupa na ulazu u stari grad za festival

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].