Dočeka Nove godine će biti, samo se ne zna ni đe ni kad?

8
sa jednog od dočeka Nove godine u Kotoru

Mirza Krcić i Aleksandar Stjepčević

audio: Mirza Krcić – Aleksandar Stjepčević

Iako je Kotor prvi grad u Crnoj Gori  koji je organizovano počeo program dočeka Nove godine na otvorenom, ove godine gotovo samo iz ovog grada nema najava o ovoj fešti, koju su poslije Kotora preuzeli brojni crnogorski gradovi.

Zvučna imena estrade iz Crne Gore i regiona u svjetlucavim najavama najluđe noći po trgovima susjednih gradova.

Ima li organizovanog dočeka Nove i u drevnom gradu, pitali smo nadležne.

Turistička organizacija Kotor je i ove godine u saradnji sa opštinom Kotor planirala organizovani doček Nove godine.

U avgustu je uputila predsjedniku opštine Aleksandru Stjepčeviću tri dopisa.

Prvi 2. avgusta, pa 31. avgusta i posljednji 20. septembra ove godine.

Ovim dopisima, kako je za Skala radio izjavio Mirza Krcić, direktor TO Kotor su inicirali sastanke sa opštinom u vezi dogovora oko programa dočeka Nove godine u Kotoru i čak stupili u kontakt sa potencijalnim izvođačima.

Na osnovu prošlogodišnjih iskustava TO je poslala dopise na vrijeme, kako bi se ispoštovala zakonska procedura oko javnih nabavki i pripremio teren za Novu godinu, ali do dana današnjeg TO nije dobila odgovore, kazao je Krcić.

TO je imala kontakte sa nekoliko bendova u regionu kao što je Disciplina kičme i Let 3, rokenrol bendovi, ali kako od avgusta nijesu imali odgovore, nijesu mogli ni da potvrde izvođačima.

“Što se tiče TO, shodno finansijskom planu, ako se opština Kotor bude odlučila za organizaciju dočeka mi smo spremni da učestvujemo, ali u organizacionom smislu sada je jako teško sprovesti zakon o javnim nabavkama. Volje imamo i raspoloženi smo za organizaciju, ali kako nemamo odgovore  na tri dopisa niti smjernice, odgovore treba potražiti u opštini Kotor, kazao je Krcić.

Program “Od Božića do Božića“ i ove godine biće organizovan u Kotoru i za ovaj, kao i program Dječije Nove godine, su predviđena sredstva u iznosu od 10.000 eura.

Na pitanje Skala radija upućeno predsjedniku opštine Aleksandru Stjepčeviću, zbog čega nije odgovorio na dopise TO, on je kazao da zbog mnogih obaveza nije mogao.

Turistička organizacija je tražila sastanak, ali se  oni zajedno sa opštinskim Sekretarijatom za kulturu bave tim stvarima i dalje radimo na tome, pogotovo kroz NVO “Karampana” koju finansira i Turistička i Opština, i biće organizovana manifestacija Od Božića do Božića“, riječi su Stjepčevića.

On je podsjetio da je prošle godine zajedno sa njima oganizovan i doček Nove godine koji je nekome bio po ukusu, nekima nije.

“Ove godine u odnosu na budžetska sredstva opredijeljena za ove namjene, akcenat će biti na lokalne fešte i izvođače što je i moja intencija. Dogovorićemo se da se organizuje što sadržajniji program. Tačno je da susjedne opštine organizuju doček, ali ni Kotorani neće biti uskraćeni i u svijetlu ukupne situacije i budžetskih sredstava, potrudićemo se da bude što bolje organizovano“, rekao je Stjepčević.

8 KOMENTARI

  1. …U DUKLJI-CRNOJ GORI KOJEG NEMANJIĆI NISU RAZORILI-1189 GODINE-I KOJEM SU DALI TAKOVU AUTONOMIJU-KOJU KOTOR I KOTORANI U SVOJOJ POVIJESTI NISU IMALI DO DANA DANAŠNJEGA…?!!! KAO I MNOGO DRUGOGA-KOJE SU DECENIJAMA GUBILI-ZBOG POSLUŠNIKA-KOJI SU OBNAŠALI VLAST-NA TEMELJU UNAPRED NAPISANIH NOTA…KOJE SU SLUŽILE “HORISTIMA-SLUHISTIMA”-DA SAMO KLIMAJU GLAVOM…”E VIVA PRIMAS DEMOSA SENCA CRATIS…” BOG GA ŽIVIO MNOGO LJETA ŽIVIO-JAOJ-KUKU I LELE Z’TOBOM GOSPODARU AKO TI SE ŠTO DOGODI…E BO? I DANAS UMJESTO PROSLAVE NOVE GODINE-MI BROJIMO GODINE-KOJE SU POJELI OBADLA GOVEDA I MAGRAD-KOJI NAM BAŠ NA STARU GODINU-ALI “TADA U MODI SRPSKU”..OBURDAŠE OPŠTINU KOTOR-OPŠTINU NA TAJ DAN 13/14.SIJEČNJA.1989-MEĐU PRVIH PET NAJRAZVIJENIH OPŠTINA U SFRJ..?! ZAŠTO NAM TO UČINJEŠE? JA BI REKAO-ZARAD KONTINUITETA-PA SMO DANAS JOPET (MI I NAŠ KOTOR)-MEĐU PET NAJ NAJNERAZVIJENIH OPŠTINA U ND MNE-OD PLANINA DO PLAVOGA JADRANA OD ULCINJA DO NOVOGA-SA SVOJIM SABRACKIM-SAPATNICIMA…:OPŠTINAMA PETNJICOM-GUSINJEM-PLAVOM I ŠAVNIKOM…?! E BORA MI “NEGDA DAVNO “Od Božića do Booća..”-?! A DANAS od POVEĆANJA(zamrzavanje) PENZIJA i SOCIJALNIH DAVANJA…..I DO “BALZAMOVANJA”-ONIH KOJI ČEKAJU RED U DVIJE “NARODNE KUŽINE”-U DOBROTU NA “VRBICE” I U ŠKALJARE SE PARIĆAVA-ZA TRI MJESTA OD SVETOGA LUKE DO “POBUNJENIH MORNARA”-KOJI SU POGINULI PRVOGA VELJAČE.1918-ZA ONO ŠTO SMO MI IZGUBLI NA STARU SRPSKU GODINU-1989 ….! U PRVOME GRADU DUKLJE-CRNE GORE..KOTORU-SENCA PRVA DVA SLOVA ?! TAKO NI TRI SLAVE KOJE ČEKAMO DA SLAVIMO-U OKVIRU RASPOLOŽIVOG BUDŽELARA OPĆINE-U PONEDIONIK 21.STUDENOG.2016…?…!!!!

  2. Škužajte a kako bi bilo da se dovedu Trio gušti, oni iz Metkovica i jedna klapa iz Omiša da se proprio divertimo!

  3. Biće kako neće. Idem u prestonicu turizma tj Budvu, jer je Kotor naseljeno mjesto bez Trga od oružja, bez Pjace Sv Tripuna i ostalih pjaca đe bi se mogla čuti pjesma.

  4. Jel Mirza sastavio ovaj zajedljivi naslov? Da vam ja odgovorim da ja znam i đe i kad. I vi pomamljeni se možda snađete u vremenu i prostoru.

  5. Dobro ste napisali jedino se u Kotr ine zna ni kad ??? Doček je 31 decembra a iz ovoga što pričaju ne zna se ništa pa ni kad hahahahahaaaa

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].