Dođi, vidi, pa idi

2
Vido Drašković

Vido Drašković

audio: Vido Drašković

Dugo već kotorska opštinska Skupština ima problema sa kvorumom pa mnoge važne odluke od interesa za funkcionisanje grada čekaju većinsku volju odbornika.

Tim povodom oglasio se Opštinski odbor Liberalne partije Kotor saopštenjem u kojem se navodi da je na pomolu okončanje 41. sjednice Skupštine Opštine Kotor.

Rašomonijada koja se odvijala oko nastavka ove sjednice pokazuje odnos pojedinih odbornika prema svojim obavezama, kao i kako koriste povjerenje koje su im građani ukazali na predhodnim izborima.

Umjesto da učestvuju u radu skupštine predlažući i donoseći odluke za rješavanje problema, vrše opstrukciju.

Grupa odbornika (opozicija) po principu -Dođi, vidi, pa idi, pojavi se u skupštinsku salu, ali se ne prijavi.

Druga grupa, odbornici SDP-a se i ne pojavljuju na sjednicu insistirajući na obezbjeđenje dugoročne koncesije luci Kotor AD.

Krajnje je vrijeme da se napuštiti politikanstvo, smatra Vido Drašković, predsjednik kotorskih liberala.

Na prijedlog SDP-a je donijet zakon koji obavezuje raspisivanje tendera za dodjelu dugoročne koncesije.

Odbornici SDP-a u SO Kotor sad insistiraju da se obezbijedi luci Kotor AD dugoročna koncesija bez raspisivanja tendera.

Tražiti dugoročne koncesije suprotno zakonu koji je njihova partija predložila što je nego politikastvo i zbunjivanje građana.

Bojim se da se traženjem nečega zašto nema zakonskog osnova propušta pravo koje nam zakon omogućava, a to je insistiranje da Vlada ustupi pravo korišćenja i održavanja operativnog dijela obale, koji je izrađen sredstvima opštine.

Dodjeljivanje luci Kotor AD koncesije na 12 godina, na osnovu Zakona o dodjeli koncesija i vraćanje pilotaže u nadležnost luci.ž

Obezbjeđenjem ovih prava stvorili bi se uslovi luci za uspješno poslovanje.

Prodaja luke nije jedina opasnost za njeno gubljenje.

Luka Kotor AD mora investirati na povećanju prijemnih kapaciteta kao i poboljšanju plovidbene sigurnosti.

Sredstva za ove aktivnosti mora obezbijediti iz kredita.

Kako na godišnjem nivou Lučkoj Upravi za njenu djelatnost plaća 420.000 eura, a kako nije u njenoj nadležnosti pilotaža, te po tom osnovu nema prihode, može se desiti da ne bude u mogućnosti otplaćivati anuitete za eventalno kreditno zaduženje, čime bi se stekli uslovi da davaoc kredita postane većinski vlasnik luke.

Da do ovoga nebi došlo moramo uraditi sve da obezbijedimo za luku navedena prava, kazao je Drašković za Skala radio.

2 KOMENTARI

  1. …nema PROBLEMA sa redovitim isplatama PANAIJE(apanaže)-odbornicima “DROGIRANE SKUPŠTINE”…koji čekaju sledeće izbore i nove dresere-po ladovima kotorskih kafana-đe se od vazda VODILA POLITIKA GRADA”?! Najčešće u i pred “KAVANU DOJMI”…e bo?….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]