Dodjelom nagrada i priznanja završen 20. Kotorski festival pozorišta za đecu

1
završen Festival u Kotoru

Isplovio je brod igre, mašte, boja, ritma, pjesme, aplauza, doživljaja iz Kotora grada sa porukom dođite nam opet u najsrećniji grad na svijetu.

Deset julskih dana smjenjivale su se pozorišne predstave na ovogodišnjem jubilarnom 20. Kotorskom festivalu pozorišta za đecu ukupno 14 u zvaničnoj konkurenciji iz 18 zemalja Evrope, Azije i Afrike, brojni prateći programi književnog, likovnog, muzičkog i plesnog izraza i kreativne radionice.

Svjetla pozornice na Pjaci od rive ugasila su se svečanim proglašenjem najboljih.

Lutkarska predstava “Kuća klovnova” Pozorišta lutaka “Merlin” iz Atine prema odluci Dječijeg žirija najbolja je predstava ovogodišnjeg Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Drugonagrađena je “Škola rokenrola” pozorišta “Boško Buha” iz Beograda, a treću nagradu osvojila je predstava “Dobro drvo” Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Dječiji žiri radio je u sastavu Mihaela Moškov, Jovana Lazović, Miljana Krivokapić, Bojana Janković, Marija Todorović, Ivan Kašćelan, Vasilije Čolan, Krsto Kustudić, Miloš Kašćelan i Nikola Vujičić.

Specijalnu nagradu Dječiji žiri jer dodijelio gostima iz Sankt Peterburga za predstavu “Igra u četiri ruke ili kako iz ničega napraviti sve”.

Članovi žirija grada Kotora u sastavu Nenad Radunović – predsjednik i članovi Tatjana Stanovčić, Dubravka Jovanović, Saša Milošević i Vjera Rašković jednoglasno su za najbolju predstavu ovogodišnjeg Festivala pozorišta za đecu proglasili predstavu “Svirano De Beržerak” pozorištanca “Puž” iz Beograda.

Na svečanom zatvaranju festivala čula se himna festivala pozorišta za đecu “Kotor srećan grad” po tekstu Dubravke Jovanović koju je komponovao Nikola Gregović u izvođenju dječijeg hora kotorske Muzičke škole “Vida Majtjan”.

Zahvalnice su uručene dječijem pjesniku Ljubivoju Ršumoviću, Živomiru Jokoviću selektoru predstava i Vidosavi Kašćelan gradonačelnici Kotora u vrijeme osnivanja festivala.

Ključeve grada, koje su deset dana čuvali najmlađi, potpredsjedniku Opštine Andriji Popoviću u ime djece Kotora vratio je dječak Krsto Kustudić.

Na kraju se fešta završila žurkom pod nazivom “Živa svirka za nemirka” tokom koje je bend Crveno i crno iz Podgorice izvodio poznate dječije hitove.

1 KOMENTAR

  1. Ime festivala nije “Kotorski festival pozorišta za đecu”, nego “Kotorski festival pozorišta za djecu”. Ako već upotrebljavate novi jezik upotrebljavajte ga kako treba, a ne da sada svaku vlastitu imenicu ili pojam transformišete po vašim mjerama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]