Dojava o bombi u zgradi kotorskog suda bila lažna

4
nema bombe

Namještenik sudske straže je jutros u 8 sati i 15 minuta obavijestio predsjednika Osnovnog suda u Kotoru dr doc Branka Vučkovića da je dobio telefonsku dojavu o podmetnutoj eksplozivnoj napravi u zgradi suda.

Nepoznati glas je kazao namješteniku da je bomba tempirana da eksplodira u 9 sati.

Predsjednik Osnovnog suda u Kotoru dr Branko Vučković je kazao za Skala radio da je neposredno nakon saznanja obavijestio Odjeljenje bezbijenosti Kotor i u dogovoru sa njima dao nalog da se u potpunosti isprazni zgrada suda.

“Čeka se dolazak policije koja će da pregleda sudske prostorije i ustanovi ima li ikakvih naprava u zgradi suda. Ukoliko sve bude u redu, sud će nastaviti rad poslije dvanaest sati”, kazao je ranije dr Branko Vučković.

Prema njegovim riječima razloga za ovako nešto nema, niti je bilo ikakvih drugih informacija, osim te koja je uslijedila putem fiksnog telefona.

Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici kotorske policije, Službe zaštite i spašavanja i Hitne pomoći.

Iz kotorske policije su nam kazali da su radili antiteroristički pregled u zgradi Osnovnog suda i da su preduzete sve mjere u saradnji sa Sektorom za obezbjeđenje ličnosti i objekata-grupom za ATP.

Nakon izvršenog ATP pregleda zgrade Osnovnog suda i Tužilaštva, utvrđeno je da u objektu nije postavljena bomba niti druga eksplozivna naprava.

Zaposleni u Osnovnom sudu i Tužilaštvu ušli su u zgradu, u svoje radne prostorije, u 12 sati i 45 minuta.

U toku protekle dvije godine bilo je više dojava o podmetnutim eksplozivnim napravama u Kotoru.

Dvije u Direkciji za izgradnju i uređenje Kotora i jedna u diskoteci “Maximus“.

Sve tri su bile lažne.

Podsjetimo, otkriveno je lice koje je 13. avgusta 2015. godine oko 23.30 sati, sa mobilnog telefona, koristeći inostranu karticu, pozvao dežurnu službu OB Kotor i prijavilo da je u diskoteci “Maximus“ u Kotoru postavljena bomba koja će eksplodirati.

4 KOMENTARI

  1. Navodim vaš tekst,

    “Podsjetimo, otkriveno je lice koje je 13. avgusta 2015. godine oko 23.30 sati,”

    Nije otkriveno lice koje je … nego se drži sakriveno od strane policije a i medija, za što ga i nama ne otkriju…..

  2. Radi jedne beštije svi treba da ispaštaju. Evakuišu se zgrade, prestaje rabota, angažuju hitne službe itd.Ovo je zavladala moda anonimusa i bolesnika

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]