Dok su Demokrate vladale Kotorom bilo je: Spolja gladac, a unutra jadac

10
Demokrate samo ovako umiju

Kampanju za predstojeće lokalne izbore u Kotoru Demokrate su jedva započele, uz niz problema, od unutarpartijskih sukoba, preko stalno zaključanih kancelarija i jedva prikupljenih potpisa, do skandaloznih spotova u okviru njihovog političkog marketinga.

Naime, Vladimir Jokić u spotu Demokrata, uobičajeno demagoški, redovni posao bivše lokalne uprave predstavlja kao dostignuće partije kojoj pripada. Jokić govori o „uspješnom“ obnavljanju ljetnje pozornice u Kotoru, a kako je taj posao urađen, vidljivo je bilo golim okom već poslije dva mjeseca. Stolice koje su postavljene na ljetnjoj pozornici nijesu namijenjene ni za pozorište, ni za otvoreni prostor, pa su zbog atmosferskih uticaja zarđale ubrzo poslije „uspješnog“ obnavljanja pozornice. I takav im je bio svaki posao dok su vladali Kotorom – spolja gladac, unutra jadac.

Dok su politički marketing Demokrata plaćali iz opštinskog budžeta, o čemu postoje dokazi, Vladimir Jokić i njegova ekipa su uspjeli da naprave čitavu seriju namjernih poteza, koji su išli isključivo na štetu grada i građana. Između ostalog, protivzakonito su zaposlili svih sedam sekretara opštinskih sekretarijata, Glavnog administratora , sekretarku Skupštine opštine Kotor, direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i direktorku Centra za kulturu „Nikola Đurković“; protivzakonito su angažovali advokaticu za zastupanje Opštine Kotor uz naknadu od 2500 eura mjesečno, jer je ista osoba istog dana razriješena sa mjesta Sekretara za imovinsko-pravne poslove i potpisala ugovor o zastupanju Opštine Kotor; isplatili su otpremnine u iznosu od preko 400.000 eura službenicima Opštine Kotor uz sporazumni raskid ugovora o radu, nakon čega su na njihova mjesta pozapošljavani kadrovi lojalni vlasti, prvenstveno Demokratama i DF-u; nalili su beton u kotorske bedeme, što je priznao i bivši direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, priznajući javno izvršenje krivičnog dijela, gradnju bez građevinske dozvole i uništavanje spomenika kulture nulte kategorije; Jokić je lično protivzakonito donio 14 odluka, od čega za devet odluka postoji i mišljenje Ministarstva javne uprave da su protivzakonito donešene i to zloupotrebom položaja i prekoračenjem ovlašćenja; izdavali su u zakup poslovni prostor Opštine Kotor bez javnog poziva i tendera uz promjenu namjene; nijesu donijeli Strateški plan razvoja Opštine Kotor za period 2018 – 2022; nijesu uselili zgrade predviđene za osobe u stanju socijalne potrebe; kupili su 11 vozila, između ostalog i dvije „Škode superb“, od kojih svaka pojedinačno košta više od novca dobijenog prodajom famoznog „Audija“; nijesu donijeli Višegodišnji investicioni plan, kao osnovni plan realizacije strategije razvoja po kom se upravljaju investicije u Opštini Kotor; nijesu potpisali ugovor sa izabranim izvođačem radova na izgradnji pothodnika na rivi; nijesu realizovali ni jednu kapitalnu investiciju.

Moglo bi detaljno i u nedogled da se nabraja šta sve Demokrate i njihovi raniji koalicioni partneri u Kotoru nijesu uradili. I za sve što navedu u svojim budućim spotovima tokom kampanje, iznosićemo dokaze kako su i na koji način sistematski upropaštavali Kotor i javne lokalne službe.

I Vladimir Jokić i svi javni i tajni koalicioni partneri Demokrata bi trebalo da znaju da takav omalovažavajući odnos prema građanima i njihovom razumu ne može donijeti ništa dobro, a kamoli glasove na izborima. Zato bi bilo najbolje da se okanu manipulacija i makar pokušaju da predstave neki konkretan program, mada ni od prošlog nijesu uspjeli ništa da realizuju, sem zarđalih stolica i gomile krivičnih djela, kaže se u saopštenju kotorskog DPS-a dostavljenog Skala radiju.

10 KOMENTARI

 1. “…ŠEDI KRIVO ZBORI PRAVO”….DRGI BEZIMENI AUTORU OVOGA NAPISA…PA DA TI “PRIHVATIM-ISTINU TVOJU”-KOJA TI IZVIRE..IZ-ŠPAGOVA FINANSERA-TVOJIH…! ALI NAM NE REČE-A KO JE MLATIO MLATI I DALJE-PRIJE I POSLIJE -OVIJA “DEMOKRATA”-JOK…JOK..IĆEVACA? DOBRO BI BILO DA NAM PRILBLIŽIŠ ISTINU-KAKO SE ZOVU ONIZI TE SU OPŠTINU KOTOR OD 1989-godine PA DO DANA DANJEGA-SVELI NA “MALO VIŠE OD NIŠTA”?! OPŠTINE KOJA JE NA STARU SRBPSKU VAŠU -TADER GODINU-1989 BILA U PET/5/NAJRAZVIENIJIH OPšTNA SFRJ….!!!! A DANAS -JOPET U PET(5)-ALI NAJNERAZVIJENIJIH OPŠTINA-CRNE GORE-JEVROPSKE DRŽAVE…U “DUŠTVU…:…”SANA SNOVA”…PETNJICE+TUZI+GUSINJA+PLAVA…?!.DEMANTUJ-BAREM ISKAZOM” BILANSA DVA CRVENDAĆA BRODA”-DrPiSveto…SVE ŠTO NIJE POTONULO U KOTORU OD 1989 GODINE NA OVAMO”…OD KAD “VI VLADATE-SUVEREBNO !NAPREDKOM KOTORA”?!!!

  • Za Mandica se moze reci i ovo i ono, ali da je fasista ili neka velikocrnogorska ideja to ne… trn u oku je pravom i pravicnoscu, britkim perom ne postedeci nikoga…

 2. Građani Kotora, izbori se približavaju zato je potrebno misliti koju stranku izabrati za lokalnu vlast. Pošto DPS i dugo vladao a prosrpskim strankama nebi dao vlast. Zato najbolje dati šansu SDP za bar 4 godine mandata. Nijesam ničiji pristalista niti simpatizer neke stranke. SDP imaju dobre i poštene ljude i nijesu kao ostale i nadam se da nećete pogriješiti na glasanju.

 3. Koliko li su zla ove Demokrate napravile majko Bozja. Kad se samo sjetimo onoga Rata za Mir sto ih je Jokic sa druzinom predvodio na Ustaska gnijezda po Konavlima. Kako je to bilo. Pa kako nas je Jokic navukao da nas bombarduju zbog surovanja sa Milosevicem, A kako smo duvan cerali preko jadrana, koliko li se tu Jokic ugradio zna li iko ? Pa kako su te Demokrate cerale muslimane prebjegle iz Bosne, opet u Bosnu, pa kaku su osnovale logor u Morinj, pa kako su opljackale i ugasile Jugooceaniju, a tek kako su sami sebi namjestali tendere za upropastene hotele. E kakva su zla Demokrate cinjele. Zbore da su i one osnovale ove klanove sto se istrijebise po Kotoru. Sve u njihovo vrijeme osnovane. Sramota ko se tih dana ne sjeca, a sad bi da ih glasaju, e nece vala im niko glasa dati koliko cujem.

 4. Dolazi li Sveto Marovic i sin na glasanje, sto zbore ovi sto dostavljaju podatke. Ima li sto o tome kakva novost?

 5. Prvi red cirkus CORONA.
  Doslutili su visoki političari.
  Uh,umalo da zaboravim političarke,jer će mi se ofendit borkinja za ženska t.j selektivna prava onih žena koje podržavaju isfrustriranu dotičnu i njezine družbenice.
  Smešno,smišno,smiješno!
  Potpuno.

 6. Bitno je da su ono pozaposljavali rodjake i familiju iz Velike a to sto su pocerali ljude iz opstine koji su tu radili 20,30 godina to nema veze.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.