Doktorka Hasanbegović Pljevljacima: Medicinari su na izmaku snaga

0
dr Mirha Hasanbegović

Internista u Opštoj bolnici Pljevlja Mirha Hasanbegović je na svom Facebook profilu apelovala na Pljevljake da pomognu medicinskim radnicima koji su na izmaku snage.

Ona je napisala da je od 15. septembra dežurna u COVID punktu Opšte Bolnice Pljevlja, 24 sata.

“Zbrinjavam sa moje tri medicinske sestre 14 hospitalizovanih pacijenata s upalom pluća, kao i brojne pacijente koji dolaze iz Doma zdravlja, prethodno liječene danima najprije kući, onda u Domu Zdravlja. NEMAMO ODMORA. MALO NAS JE. Kada nađem vremena spustiti glavu na jastuk, računam sa koliko je ko kiseonika te noći i da li će biti pogoršanja, koja su tako okrutno nenajavljiva u ovoj bolesti. Ako dođe do istog, koja ustanova naredna je organizovati transport, zbrinuti kiseonikom, dobiti dopust, obaviti 100 poziva dnevno, biti strog pacijentima u mjeri koja obezbjeđuje im stabilan oporavak. Ljudi od povjerenja svakog jutra sve bolji, jutros će opet dvoje izliječenih kući”, navela je Hasanbegović.

Kako je dodala, ako ima i onih koji negiraju postojanje virusa.

“Ali praštamo. Odavno nacija ne čita dovoljno, pa kako može i da zna? Muče se mnogo i kolege iz Nikšića, Brezovika, KCCG… Kada čujem Beriza, kog ne viđam, srce se skameni. Građani Pljevalja! Pomozite nam, nosite masku gdje god da ste. Perite ruke. Svaki kontakt izbjegnite koji nije potreban. Javite se na vrijeme na pregled, svi pacijenti koji su duže od sedam dana imali febrilnost, a nisu se javili ljekaru, ili se liječili na sebi znane načine, razvili su opsežnije promjene na plućima koje je bilo teško liječiti, a ako se izbore s bolešću, dugo traje oporavak. Budimo solidarni u ovoj borbi, budimo JEDNO”, poručila je Hasanbegović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]