Domaći mirisi maslina i vina Maslinarskog društva “Boka”

0
Vesna Đukić

Vesna Đukić

Vesna Đukić

U Bijeloj će se ovog vikenda održati osmi po redu Sajam maslina i vina.

Udruženje maslinara “Boke” se postaralo i ove godine da određenom broju izlagača omogući da prikažu svoje proizvode uz njihovu degustaciju.

Na žalost, nije se moglo izaći u susret svim zainteresovanim zbog promijenjenih uslova u organizaciji i smanjenog prostora, kazala je za Skala radio Vesna Đukić, izvršna direktorica Maslinarskog društva “Boka“.

Prema njenim riječima, računa se na oko 20 izlagača, prije svega iz Boke Kotorske, ali i gostiju iz drugih krajeva Crne Gore.

I ove godine akcenat je na maslinovom ulju, konzerviranoj maslini, proizvodima od masline i vinu.

Kao i uvijek, na Sajmu maslina i vina su neminovni proizvodi koji ih prate, pa se bez sira i pršuta ne može zamisliti ponuda, što će  posjetiocima Sajma obogatiti užitak.

Osim promotivnog dijela sajma, u kome maslinari Boke žele afirmisati selo, poljoprivrednu proizvodnju, proizvode domaćih proizvođača, ovo društvo i ove godine organizuje radionice i okrugle stolove sa aktuelnim temama koje se odnose na probleme u maslinarstvu.

Problemi sa kojima se susreću maslinari ne moraju se odnositi samo na uzgoj, rezidbu, itd. već mogu obuhvatiti i druge oblasti, poput imovinsko-pravne zaštite masline, fizičke zaštite starih maslina i maslinjaka, o čemu će ovom prilikom biti riječi na okruglom stolu.

Đukićeva poziva sve koji vole maslinu i ovakve manifestacije da dođu u Bijelu i uključe se u feštu, ali i u diskusije za okruglim stolom, kako bi se što uspješnije identifikovali  problemi u maslinarstvu i da svojim sugestijama i prijedlozima doprinesu da oni budu manji.

Sajam će se odžati u prostorijama pored Centra za kulturu Bijele u subotu 13. februara u vremenu od 10 do 17 sati i u neđelju 14. februara od 10 do 14 sati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]