Domaćica, penzionisani sportski novinar i penzionisani nastavnik nezakonito postavili Jokićevu kumu na čelo KC Kotor

27
Kulturni centar Kotor

Prof. dr Darko Antović nije želio da prisustvuje nezakonitom izboru direktorice kotorskog Kulturnog centra. Skala radiju je kazao da je u svom radu do sada radio po zakonu i da će tako nastaviti.

Direktorica je izabrana, mada o tome nema zvanične potvrde niti postoji zapisnik sa sjednice Savjeta. Postoje zato oni  iz kojih se jasno vidi da je bilo ubacivanja dokumenata nakon isteka konkursa, čime će se pozabaviti, po svoj prilici, pravosudni organi naše države.

A direktorica je dosadašnja nezakonito izabrana vd ove ustanove, vjenčana kuma predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića, iz redova Demokrata.

Savjet većinski ocjenjivao partijsku pripadnost a ne znanje i struku

Nakon sramnog izbora direktorice kotorskog Kulturnog centra, po nalogu predsjednika opštine a u skladu sa koalicionim sporazumom, bez sklada zdravog razuma, pravde i prava, postavlja se pitanje da li će ovakav bezobrazluk proći nekažnjeno. Neće, nadamo se, jer druge dvije referentne učesnice konkursa za izbor neće dozvoliti  marionetama i jeftinim izvršiocima da ih omalovaže. Radi se dramaturškinji Mariji Čolpi, magistrici kulture i doktorantkinji i Tanji Miljenović, sa diplomom Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Neće vjerujemo jer će i član Savjeta prof. dr Darko Antović imati što da kaže. A sve u cilju poštovanja zakona i donošenja odluka u skladu sa pravnim aktima i interesima JU Kulturni centar “Nikola Đurković“.

Kako su članovi Savjeta glasali

Kandidatkinju koja ima ubjedljivo najslabiji rejting Mariju Bernard, izabrao je prije nekoliko dana krnji saziv Savjeta za kulturu JU KC “Nikola Đurković“ na mjesto direktorice ove ustanove. Nalog aktuelne politike da trogodišnju svršenu turističku hotelijerku postavi na  čelno rukovodeće mjesti sproveo je bez pogovora trojac u sastavu: Dušan Davidović, penzionisani sportski novinar, Dragiša Borović, penzionidani nastavnik matematike i domacica Anka Krivokapic. Uzdržana je bila članica Savjeta iz redova kolektiva Vanja Jovanović a sjednici nije prisustvovao univerzitetski profesor Darko Antović. Kako nezvanično saznajemo, a o tome Antović nije želio da se izjasni, makar ne za sada, njemu je prelila kap činjenica da su se ubacivali dokumenti Marije Bernard nakon završetnog konkursa koji su pribavljeni naknadno. Antoviću  je bilo očigledno da se radi o namještanju izbora i postavljanju kandidatkinje koja je u minulom perodu pokazala nesposobnost i neznanje u vođenju Centra. Takođe saznajemo da Antović nije mogao da se pomiri da Marija Bernard bude ispred Marije Čolpe ili Tanje Miljenović. Vjerovatno nije htio jos jednom da svoj stručni dignitet i autoritet, zarad političkog naloga baci pod noge, kao sto je to učinio prilikom smjene bivseg direktora Miloša Dževerdanovića. Tim prije sto je on jedini u Savjetu kvalifikovan da ocijeni koja kandidatkinja je ponudila najbolje uslove koji bi bili u službi kotorske kulture i samog Centra. On zna da Bernard to nije i da u nju niko, osim kuma, nema povjerenja. Ona je uspjela da napravi pometnju u kolektivu, da ga omalovaži i nazove ga gomilom baba neznavenih od kojih skriva naume i angažuje ljude sa strane da pomognu u realizaciji  pojedinih programa. Bernard se ponaša rasipnički, dok je sam objekat Centra zapušten i prljav a oprema propada iz dana u dan.Sumnjive su njene transakcije i aranžmani sa pojedinim trupama iz susjedne Srbije koje gostuju po više puta, a od  nje do sada nijesmo uspjeli da dobijemo tražene ugovore po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

Što nam je kazao prof. dr Darko Antović

Člana Savjeta prof. dr  Darka Antovića Skala radio je pozvao  da provjeri da li je bio na sjednici Savjeta na kojoj je izvršen izbor direktorice kotorskog Kulturnog centra. On nam je kategorično potvrdio da nije prisustvovao sjednici Savjeta i da nije ni glasao za izbor direktorice Bernard.

“Moj stav o svemu ovome, što se događalo je proizišao samo iz dvije činjenice. Prvo da sam, kao što sam cijelog života radio, želio da postupam, i postupio, po zakonu i druga stvar, postupio sam u skladu sa mojom profesijom i zaštitom moje profesije. Prema tome  cijelo to moje ponašanje u cijelom tom procesu, je bilo u skladu sa tim“, saopštio je Antović.

Na pitanje Skala radija da li je glasao za izbor Bernardove na mjesto direktorice Kulturnog centra i ako nije zašto, Antović je kazao ne.

On je dodao “da je to druga priča i da ne bi htio da ulazi u to”.

“Ako stvari budu išle dalje, kao što se nagovještava, doći će vrijeme i da se kaže tačno što, zašto i kako. Sad, u ovom trenutku ne bi htio da ovu priču dalje širim“, rekao je Antović.

Još nema Odluke o postavljenju direktorice niti zapisnika sa sjednice

Pitanje izbora će, kako saznajemo biti predmet pravosudnih organa, jer se pominje ubacivanje pojedinih dokumenata nakon završenog konkursa kao i falsifikovanje potvrde o rukovodećim pozicijama izabranice kotorske koalicione politike. Sprema se krivična prijava pa će sve nakon toga biti jasnije.

Da bi zahvalila predsjedniku Savjeta, vjenčana kuma predsjednika opstine Vladimira Jokića ga je povela u Novi Sad. Time su htjeli da očaraju javnost i pokažu organizacione sposobnosti novoizabrane direktorice. Tamo su navodni dani Kotora koje je otvorila rodjena beogradjanka, operska pjevačica crnogorskog porijekla Tamara Rađenović. Dakle, iz muzičkom tradicijom bogatog Kotora nema nikoga nego nam trebaju umjetnici iz Beograda. Ponižavajuće, mada je Kotor ponižen samom pojavom galerije koalicionih likova i izvršilaca raznorodnih politika u njihovo ime.

Bernard se u Novom Sadu lažno predstavlja, jer ona nije zvanično izabrana, sve dok se ne završi žalbeni rok. Ali, kad može kum, može i kuma.

Penzionisani sportski novinar otvara izložbu fotografija kotorskih karnevalskih fešti kroz vrijeme. Nema kapa karnevala u svojoj raskošnoj odori niti bilo koga u prepoznatljivim maskama koje bi zasigurno oduševile Novosađane. Nema, jer se radi o zahvalnosti Davidoviću za učinjeno.

A kako je govorila Bernard na tv Novi Sad, procijenite sami.

27 KOMENTARI

 1. Sve se moze tolerisati, ali da niko od ovih knjizevnika nije bio u to pozoriste i da vidi, ili odgleda sto se tamo zbiva, kakve su predstave, nego se pljuva, onako napamet, ili po informacijama koje dolaze od ugasenih kadrova od kojih sada svako pere ruke. Takva vam je svaka istina, i ne samo u vezi Kulturnog Centra, nego na svim poljima. Odnosno onamo dje se smije.

 2. Ima nade za naš Kotor? Kako bre ima nade? Ima,ima ..pod uslovom da ovi što sad zbore-“istinu”…da priznaju da su do promjene vlasti-u Kotoru listopada.2016-na dan “neuspjelog “podržavljenog udara u pokušaju na zdravi razum grđana ND CRNE GORE-sa kasabom Kotor..” uvijek -za navijek lagali-da su(samo oni i niko prije ni polsije njih?) po zakonu i za dobro građana kasabe Kotora- rabotali samo tako…i po stručnosti- postavljali “Stručno Pulitičke Iskazane Činbenike/ SPIČ/direktore Centra od kuture kasabe Kotora..poput (sjetih se jednoga) sa završenom urednom Vašom Potonjom Šansom /VPŠ-u Dobroti/-smjer kapo od kaljuža i svirac u limenu prigracku(Špiljarsku) glazbu(svirao trumbetu-)..? I nije to slučaj samo sa Centrom podalje od kulture-nego i u drugim branšma od prešednika opštine pa na dalje u nedogled-do u vječnost .? Što se vidi “golim okom”-našto su doćerali-proćerdali nekad Grad od starina i kulture-a danas “od kulture brljanja”( svih onih koji ne misle i ne rabotaju naopako-niko ka oni u povijesti kasabe Kotor(gore no u doba braće Njemanića!)…!!! Nota bene-da ni gospod bog nemere da prepozna Kotor od prije 11/14.siječnja.1989 godine..jedino po “Rivijeri ,fabrici sapuna i njenim kominom-umrlih vlasnika braće Vučković…?

 3. Neki dan na ovaj portal, prof. Antovic je bio predstavljen kao neko ko mrzi CG, evo sada kad se lukavo povukao da ne glasa, sada je vec olicenje postenja i profesionalizma. Jos kad bi ponekada uspio da promijeni onu kosulju na cvijetice, e tek bi mu onda povjerovala u cistocu o kojoj se ovdje pise.

 4. Dušu Kotora predstavlja kuma kako kaže . E moj Kotore. Molim se za tebe i tvoju dušu koju ti ovakvi poput Njoke i kume ne mogu nikada uzeti.
  Žali Bože Davidović je s pjace od rive ali se zna kako i đe vozi i ispod kojih je sve bandijera ma preko Debeloga brijega ne može.

  • u cemu je problem…pa danasnju dusu CG cine milo i kumovi ili grijesim….?
   Pa normalno je da se prati drzavna politika ako ne grijesim…ovde bi mi pomogao mili …a mozda i moj grad koji je cio zivot posteno radio i zivio u tatinom stanu pa ga niko ne moze optuzivati za korupciju…..ali za neznanje i te kako…

   • Što očekivati od takvog necovjeka kao što je “DEGENERIK” zvani Ljuta. Nije mi jasno, zašto po Tati i Mami, udaraš i to ne samo meni. U nedostatku znanja i ne priznavajući istinu, uvjek vrjeđas i žive i MRTVE. Zašto to činiš, zar se ne bojiš Božje osude? Ja ti u svakom slučaju, bez obzira na međusobna neslaganja pa i na uvrjede, želim da živiš sto godina, jer to bi bila najveća kazna za splačinu poput tebe.

 5. preslatka je. vidi joj kosuljicu. osusila se malo ali popravice se. kako slatko govori. bombonica mala.

  • Prava “KOTORSKA DOMAĆICA”
   Jadni naš Kotore, na koje si grane spao…
   Možda je ovako i trebalo… Kada se tone, nek se tone do dna.
   Niko ne spominje uzroke, zbog čega i kako i što… Ova žena je u stvari samo posljdica, samoljubljivosti i prepotentnosti, prethodne vlasti!
   Dobili smo što smo i zaslužili!

   • Je li bre Moj gade…a đesu vam spiskovi Hrvata vlasnika onije kuća po Prčanju-u koje je 90 godina pasanog vašeg krvaog i sramotnog XX stoljeća-onaj “poznati prčnjski ćetnik”-usekavo-provalom u te kuće izbjeglice iz Rvacke? Aje de -poitaj golube usrani Moj gade..i ostala bagra sa potoka Zvijer-onjak–?Ultima se broji…’

    • OPET SE OVO GO.NO OD “BALKANSKOG ŠPIJUNA” RAZMEČE SVOJIM “ŠPININSKIM DOSTIGNUĆIMA” OSTVARENIM U PROŠLOM VJEKU. NARAVNO TEŠKO MU JE ZABORAVITI, SVO BLAGOSTANJE U KOME JE TADA UŽIVAO.
     PRVI LOPOV “PELUZICE” U TOME VREMENU, ČOVJEK KOJI JE NA RAČUN POSLA KOJI JE OBAVLJAO, SKINUO OGROMNE PARE!
     NIJE MARIO ŠTO MU JE U KOMSILUKU BILA STANICA POLICIJE!
     BALKANSKI ŠPIJUN, ZA SVA VREMENA, GOVNO I NIŠTA OD ČOVJEKA!

     • Prvo, đe su ti spiskovi Hrvata vlasnika onih kuća na Prčanju, u kojima je onaj “BALKANSKI ŠPIJUN” usekavao izbjeglice iz Hrvacke-jerbo to je potrebno da bi se potvrdilo ovo tvoje staro novo rikanje “držte lopova-bježeči pred policjom”..? Drugo-moj ti je savjet promijeni ZRCALO-dako pored predaka- tvojih bližnjih nađeš i sebe…mora da ti je oslabio vid od velje potrošnje na PELUZICU-u bivšoj zubari i gabinetu od rengela.eks Domu zdravlja-đe namičeš honorare čejajući 20 i više godina da te neko ukrca na vapore-odakle si prmješten na kopno-zarad doobuke na poslovma koje /ni/si završio u tatinom gabintui u Dobrotu..<Ćao i pozdarvi Branka..?

 6. Gospodine Antoviću,molim Vas prije svega da mi oprostite sto diram u one koji nisu zivi ali prosto moram ovo prokomentarisati:da se digne pravi godpodin i dugogodišnji direktor Centra za kulturu Kotor Vaš otac uvaženi gospodin Ivo Antović,ili divni Ivo Begu,pa Boko Parteli kulturni poslenici ili Zarko Mališić pa da vide sto radi I kako radi te ko im je sadasnja koleginica.
  Burma I to velika naša kotorska.

  • e bas si pametna…..uporedjujes stare komumiste i cetnike..koji si ih poznavali znaju ko je dje bio….Zarko je najbolje vodio svoj posao udbaskog spijuna i danilovgradskog kockara…

  • Nekulturna radnica
   “…dugogodišnji direktor Centra za kulturu Kotor Vaš otac uvaženi gospodin Ivo Antović,ili divni Ivo Begu,pa Boko Parteli kulturni poslenici ili Zarko Mališić pa da vide sto radi…”

   Trudbenice uvažena, u vrijeme ovih časnih počivših ljudi nije bilo World Wide Web. Postojao je samo Jožin monopartizam. Što je kazao “drug iz Komiteta”, tome se nije smjelo protivrečiti. A da li je neko bio “dobar” ili “loš”, o tome ti ne bi smjela zucnuti jedne riječi, bez rizika da dobiješ po rebara i makar mjesec dana odležoš u Kuću Marka Becona.
   Zahvali SKALI i demokratskim vremenima, pa možeš slobodno bistriti “kadrovsku politiku” na svim nivoima i institucijama.

  • Novinarski profesionalno i stalno ih treba gađati u glavu jer rade protv zakon a građane na to podsjećati ako treba i svaki dan. Ni najmanje dosadno dragi Tomislavu. pa ikap čitaš a tu dosadu.
   Bravo za Skala radio.

 7. Mariju bi trebalo zaposliti na PINK TV. Vidi se koji i koliki je uticaj tog medija na nju.
  Ista je kao Mimi Djurovic iz Farme a sada uposlena na PINK TV.

 8. Opšta mjesta ne da je prosjek negio ispod svakog nivoa, Ova Podgoričanka predstavlja Kotor u Novom Sadu?.
  Dalje, operska pjevačica sa drugog govornog područja koja živi i radi u Londonu. Sve neka joj je sa srećom ali pored toliko kotorskih afirmisanih umjetnika, profesorica muzike, operskih pjevača itd.
  Našto nam je Kotor došo.
  A đe su klape npr. sa barem kapljicom mora?

  • Nije poenta price u tome da li je neko kotoranin ili nije kotoranin. Porazavajuca cinjenica je da je djevojka (zena) isprazna po svim pitanjima. Osim relativno dobre garderobe koju moze priustiti svojom platom, nema mnogo materijala na i u njoj.

   • kad citam vecinu koentara cini mi se da svima smeta kuma radi kuma…..Antovic je zalutao u taj odbor jer da nije dao bi svoj glas po svom nahodjenju…ovako ispade sunjo koji ne smije glasati..ja bih ga izbacio jer nam takvi ne trebaju ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].